ITWatch

Antallet af kvinder stiger på de tunge it-uddannelser

De seneste to år er andelen af kvinder på de danske it-uddannelser steget markant. Det vækker glæde både på Christiansborg og i it-branchen.

Foto: PR/ITU

På to år er antallet af kvinder på de tunge it-uddannelser steget væsentligt. På IT-Universitetets bacheloruddannelse i softwareudvikling er andelen af kvinder således steget fra 11 til 20 pct. fra 2016 til 2018, mens andelen af kvinder er steget fra 8 til 19 pct. på datalogiuddannelsen på Københavns Universitet i samme periode.

Det skriver Finans.

Udviklingen glæder uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V), som kalder det "en fantastisk nyhed", og samme melding kommer fra IT-Branchen.

"Det er fantastisk, at vi begynder at se den slags tal, for det er nyt. Der har været et kæmpe efterslæb i mange år. Og det er fuldstændig afgørende at få optaget flere kvinder på it-uddannelserne, og især også på de teknisk tunge uddannelser," siger Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen, til Finans.

ITWatch har i denne uge kunne fortælle, om ITU og DTU's målsætninger i forhold til kønsfordelingen på it-uddannelserne. Her lød meldingen, at ITU stiler efter 50 pct. kvindelige studerende, mens DTU gerne vil ramme mindst 40 pct.

Ifølge ITU er kulturelle forestillinger om it-branchen en af udfordringerne i forhold til at tiltrække flere kvinder, og derfor arbejder universitetet på at øge det generelle kendskab til it blandt piger og unge kvinder.

It-uddannelserne kæmper med forestillingen om den usunde it-nørd i kælderen

ITU vil skabe balance og kigger mod USA: 50 pct. af de studerende skal være kvinder

It-studerende: Vi frygter at blive ansat, fordi vi er kvinder

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger