ITWatch

ITU vil skabe balance og kigger mod USA: 50 pct. af de studerende skal være kvinder

Kvinderne er svære at spotte på it-uddannelserne, og det skal ændres, lyder det fra danske universiteter. Hos ITU er målet, at halvdelen af de studerende skal være kvinder, mens DTU vil ramme mindst 40 pct. Erfaringer fra et amerikansk universitet viser, at målet er realistisk.  

Foto: PR/ITU

En kvindelig studerende fra Indien startede for et par år siden på en af DTU's it-uddannelser. Hun glædede sig til at begynde på studiet og var den første på stolerækkerne, da den første forelæsning skulle til at begynde.

Da de andre studerende så småt begyndte at dukke op, blev den kvindelige studerende overrasket. Alle omkring hende var mænd, og den indiske kvinde kiggede på sin sidekammerat og spurgte:

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Ny direktør vil ikke have ret bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs