ITWatch

Debat: Humanister skal også have it-kompetencer

Det er afgørende for Danmarks fremtidige digitale kompetencer, at humanister også uddannes i it- og teknologi, lyder det fra Aalborg Universitet og DI i et fælles debatindlæg.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Der er behov for både humanister og samfundsvidenskabelige kandidater i fremtidens it-landskab. Men for at de kan blive en værdifuld del af den teknologiske udvikling, kræver det indsigt i digitaliseringen.

Derfor er det nødvendigt at uddanne dem i it og teknologi. Det skriver rektor på Aalborg Universitet, Per Michael Johansen, og chef for videregående uddannelser, forskning og mangfoldighed i DI, Mette Fjord Sørensen, i et debatindlæg på Altinget.

De påpeger, at kompetencer inden for STEM-fag (Science, Technology, Engineering and Mathematics) er en central forudsætning for fremtidens velfærd.

"Med andre ord: Det er afgørende for vores muligheder for at mestre og styre implikationerne af den teknologiske udvikling, at også humanistiske og samfundsvidenskabelige uddannelser udruster kandidaterne med grundlæggende STEM-kompetencer," skriver debattørerne på Altinget.

Ifølge Per Michael Johansen og Mette Fjord Sørensen bør humaniora og samfundsvidenskab sikre, at kandidater får indsigt i teknologi, så de for eksempel kan bruge deres kritiske tænkning i forhold til brugen af data.

It-rektor advarer mod humanisme-bashing: "Tendensen kræver, at jeg råber vagt i gevær" 

ITU-studerende søger softwareprojekter

Flere forskere står højt på ny ITU-rektors dagsorden

Analyse: Sådan løser vi udfordringen med mangel på arbejdskraft 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs