ITWatch

Fagforbund truer med at hive IBM i Arbejdsretten

IBM's varslede fyringer af virksomhedsoverdragede medarbejdere er i strid med loven, lyder det fra Prosa. Fagforbundet er parat til at tage sagen i Arbejdsretten, skriver Computerworld.

Foto: PR/Prosa

Det er i modstrid med loven, at IBM har varslet fyringer af 64 tidligere KMD- og Tech Mahindra-medarbejdere. Derfor skal opsigelserne kaldes tilbage, lyder det fra fagforbundene Prosa og HK/Privat.

Det skriver Computerworld.

"Alle fyringerne strider mod lov om virksomhedsoverdragelse, fordi en virksomhedsoverdragelse i sig selv ikke er en saglig begrundelse for at afskedige folk," siger John Jørgensen, faglig konsulent hos Prosa, til Computerworld.

Fagforbundene har derfor bedt LO og FTF om at indkalde Dansk Arbejdsgiverforening og IBM til et møde, der skal finde sted inden 28. november, hvor de varslede fyringer bliver meldt ud til de enkelte medarbejdere.

Lykkes det ikke at finde en løsning på mødet, vil fagforbundene sandsynligvis tage sagen i Arbejdsretten, lyder det fra Prosa.

IBM fyrer færre KMD-ansatte end planlagt

Prosa vil bekæmpe lønpres gennem storaftaler med andre fagforeninger 

IBM skiller sig af med stort antal ansatte 

Mere fra ITWatch

Årets TechBBQ havde rekordmange kvinder på scenen

Antallet af kvindelige talere ved dette års TechBBQ satte rekord. Det giver flere perspektiver på startups og rollemodeller at spejle sig, når flere forskelligartede stemmer bliver hørt, lyder det fra kommunikationschefen bag techkonferencen.

Vækstfondens topchef stopper

Vækstfondens adm. direktør Rolf Kjærgaard har meddelt, at han ønsker at fratræde sin stilling. Det sker i forbindelse med, at Vækstfonden fra nytår bliver en del af den nye Danmarks Eksport- og Investeringsfond. Han har sidste arbejdsdag 10. oktober.

Amerikanske Armis vil være kundernes førstevalg herhjemme

Danske Lars Hermind står i spidsen for amerikanske Armis’ indtog i Nordeuropa. Han forventer at lande en tocifret millionomsætning i 2022, og ambitionerne lyder på en fordobling næste år, hvor medarbejderskaren også skal vokse betragteligt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs