ITWatch

IBM fyrer færre KMD-ansatte end planlagt

IBM meldte i sidste uge ud, at selskabet ville fyre 90 medarbejdere efter at have overtaget driftsopgaver fra KMD. Nu er meldingen, at antallet af fyringer maksimalt bliver 64, skriver Computerworld.

Foto: /ritzau/AP/Mark Lenihan

90 ud af de 280 medarbejdere, som IBM har overtaget fra KMD, vil blive fyret inden udgangen af november, lød meldingen i sidste uge fra IBM. Nu sænker selskabet antallet af fyringer til maksimalt 64.

Det skriver Computerworld.

Fagforeningerne Prosa og HK Privat bekræfter over for Computerworld, at antallet af fyringer falder, og fra IBM lyder det, at "antallet af berørte medarbejdere er signifikant lavere."

Ifølge Computerworld kan antallet af fyringer nå at falde yderligere inden den 28. november, hvor medarbejderne, der er berørt af fyringerne, får besked.

Ingen jobgaranti

Tidligere har direktør for IBM Nordic, Henrik Tang Hedegaard, fastslået over for ITWatch, at der ikke var nogen jobgaranti for de nye medarbejdere i forbindelse med overtagelsen.

"Der er ingen, som kan garantere noget. Det, som er garanteret, er, at vi skal bruge alle de medarbejdere 1. oktober for at blive ved med at levere til KMD's kunder, men det er klart, at på sigt skal vi gerne finde nogle synergier mellem vores driftsorganisation og den driftsorganisation, vi overtager," lød det fra Henrik Tang Hedegaard.

IBM skiller sig af med stort antal ansatte

IBM vil ikke overtage overenskomstforpligtelser for outsourcede KMD-medarbejdere 

Mere fra ITWatch

Dansk konsulenthus solgt til finner

Danske Intellishore er blevet opkøbt af finske Solita. Konsulenthuset fortsætter som et selvstændigt selskab, men kan fremover trække på 1200 nye kollegaer til at sætte yderligere fart på væksten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs