ITWatch

Odenseansk it-selskab underviser børn i kodning

Et nyt samarbejde mellem it-selskabet Umbraco og non-profitforeningen Coding Pirates betyder, at flere børn lærer at programmere computerspil og robotter.

Her ses 8-årige William Bottelet sammen med sin far Oliver Bottelet (tv.) og underviser fra Umbraco Morten Hartvig Larsen (th.). | Foto: PR/Umbraco

It-selskabet Umbraco slår dørene op for børn og unge, der vil lære at kode. Det sker i samarbejde med non-profitforeningen Coding Pirates.

Som en konsekvens kan 9-13-årige fremover få undervisning i at programmere robotter, computerspil og 3D-grafik af it-selskabets medarbejdere.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

"Ud over at give de unge en unik indsigt i et af verdens vigtigste sprog og styrke deres færdigheder, så håber Umbraco også at kunne præge udviklingen ved at inspirere dem til at fortsætte ad den vej, når de skal vælge uddannelse," udtaler adm direktør i Umbraco, Kim Sneum Madsen, i meddelelsen.

It-selskabet leverer løsninger til opbygning af hjemmesider.

Indsigt i den virkelige verden

Coding Pirates har etableret i alt 52 lokalafdelinger med det formål at gøre børn og unge interesseret i kodning og programmering.

Efterspørgslen er så stor, at der i øjeblikket står 2600 børn på venteliste. Derfor er man hos non-profitforeningen glade for samarbejdet, der giver børnene indsigt i it-selskabets arbejde.

"Ved at få klubaftener ud hos virksomhederne, kommer børnene og de unge til at prøve kræfter med teknologi i den virkelige verden. Det giver dem et kæmpe boost af inspiration og de får nogle forbilleder, hvilket er vigtige dimensioner i forhold til at styrke deres kompetencer og kreativitet," siger Michael Gylling Nielsen, sekretariatsleder hos Coding Pirates, i meddelelsen.

Undervisningen hos Umbraco foregår på engelsk, og det er it-selskabets udviklere og it-medarbejdere, som står for oplæringen.

19-årig landsholdshacker: "Jeg har aldrig overvejet at ødelægge noget" 

It-professionelle uddanner flygtninge og asylansøgere i programmering

Ida Auken: Vi må ikke adskille det digitale og det fysiske håndværk

DR vil lære 10.000 børn at kode i tre storbyer 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs