ITWatch

It-professionelle uddanner flygtninge og asylansøgere i programmering

Frivillige it-professionelle giver flygtninge og asylansøgere en hjælpende hånd til at komme ind på arbejdsmarkedet. Det sker via undervisning i kodning og programmering, skriver Prosabladet.

Foto: ritzau/Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson

45 frivillige it-professionelle forsøger at hjælpe flygtninge og asylansøgere med at få et arbejde via undervisning i kodning og programmering. Det skriver Prosabladet.

Projeket hedder Hack Your Future og består af syv måneders undervisning. Kurset er gratis for flygtningene og asylansøgerne, som får undervisning fire timer hver søndag og derudover har hjemmeopgaver.

"Der er mange højtuddannede blandt vores studerende. De er vant til at tilegne sig viden og nye kompetencer – de har bare ikke de rette kvalifikationer, når det gælder programmering. Men vi ved, at mange danske virksomheder efterspørger flere it-professionelle og webudviklere. Så vi giver dem en grunduddannelse i kodning og kobler dem sammen med nogle virksomheder," siger Christopher Klüter, en af grundlæggerne af Hack Your Future, til Prosabladet.

Målet er, at 25 af de studerende kommer ind i it-branchen eller får et job inden 2019. Projektet kører i øjeblikket i København, men Christopher Klüter håber at udbrede idéen til Aarhus og Odense.

Piger bruger efterårsferien på at programmere

Thulesen afviser mere udenlandsk arbejdskraft 

Mere fra ITWatch

It-leverandør kritiserer offentlige indkøb

Det offentlige er for dårlige til at leve op til deres egne intentioner om at foretage grønne indkøb, mener flere virksomheder, der i følge dem selv står klar med produkterne.

Bæredygtighed mangler i offentlige udbud

Der er langt mellem ord, der lægger sig op ad bæredygtighed, i de offentlige udbud, mener en ph.d.-forsker, der i et projekt er ved at under søge de offentlige indkøb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs