Undersøgelse: Danske arbejdspladser er glade for udenlandske kolleger

74 pct. af de adspurgte mener, at samarbejdet med deres udenlandske kolleger fungerer lige så godt som samarbejdet med deres kolleger, der kommer fra Danmark, viser undersøgelse. To danske it-selskaber melder om godt samarbejde.
Foto: Ritzau/Mik Eskestad/arkiv
Foto: Ritzau/Mik Eskestad/arkiv

7 ud af 10 adspurgte synes, at samarbejdet med udenlandske kolleger fungerer lige så godt som samarbejdet med kolleger af dansk oprindelse.

Det fremgår af en ny undersøgelse, som Epinion har foretaget for DI Business.

Derudover viser undersøgelsen, at 74 pct. af de adspurgte ikke mener, at deres udenlandske kolleger har svært ved at falde til, skriver DI Business, som er et medie under brancheorganisationen Dansk Industri.

Steen Nielsen, Arbejdsmarkedspolitisk chef i DI, ser positivt på undersøgelsens resultat.

"Det er dejligt at få slået fast, at det går rigtig godt med samarbejdet på de danske arbejdspladser. Det er også, hvad vi hører fra vores medlemsvirksomheder i DI. De er glade for deres udenlandske medarbejdere, der i de senere år også har været med til at sikre, at virksomhederne har kunnet løse deres opgaver," siger Steen Nielsen til DI Business.

Der er 1013 danske respondenter til undersøgelsen, der har omhandlet samarbejde med kolleger, der kommer fra udlandet.

Danske it-selskaber er tilfredse

Til artiklen i DI Business fortæller HR-chef i Vivino, en danskudviklet vin-app, at deres medarbejderundersøgelser viser, at der er et godt samarbejde mellem danske og udenlandske medarbejdere.

Ligeledes fortæller Vice President for Engineering i Zendesk, Jesper Hvirring Henriksen, at de i øjeblikket har 27 forskellige nationaliteter ansat, og at det går ganske fint.

"Der har ikke været de store udfordringer med at få dem til at arbejde sammen. I og med at vi har så mange nationaliteter, så får de udenlandske ansatte flere sociale kontakter end på en ren dansk arbejdsplads, hvor folk allerede har fasttømrede vennegrupper og familie," siger Jesper Hvirring Henriksen til DI Business.

DI: Uden flere udlændinge kan opsving gå i stå

It-professionelle uddanner flygtninge og asylansøgere i programmering

Startup er gået fra nul til 70 ansatte på et år: Vi har ekserkveret en vis del ud af bukserne

HR-direktør i TDC: Udenlandsk rekruttering er en kamp mod uret  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Nokia ser årlige synergier ved en sammenlægning med det amerikanske selskab på 200 mio. euro fra 2027 og en vækst i indtjeningen per aktie på 10 pct. fra samme år. | Foto: Niels Hougaard

Nokia bekræfter køb af Infinera

For abonnenter

Læs også