ITWatch

Rusland og Ukraine ramt af nyt cyberangreb

Computere i lufthavne og på togstationer er blevet lagt ned af ransomware-angreb.

Foto: /ritzau/FINN FRANDSEN

Et cyberangreb har ramt Rusland og Ukraine og inficeret computere i Odessa International Airport og Kievs metro. Det skriver DR.

De to lande var også kraftigt påvirket af ransomwareangrebet NotPetya, som i sommer bragte dele af A. P. Møller - Mærsks forretning i knæ i dagevis og kostede selskabet et milliardbeløb.

Det nye cyberangreb, der har fået navnet BadRabbit, er ifølge det amerikanske medie Wired en videreudvikling af NotPetya.

It-sikkerhedsfirmaet Kaspersky har sporet malwaren til et ukrainsk online nyhedssite kaldet Bahmut.com.ua, der er blevet hacket af bagmændene.

"Dette indikerer, at aktørerne bag ExPetr/NotPetya omhyggeligt har planlagt BadRabbit-angrebet siden juli," skriver Costin Raiu, direktør for Kasperskys globale forsknings- og analyseteam, til Wired.

Hovedparten af de angrebne computere er placeret i Rusland, nærmere bestemt 65 pct., ifølge tal fra sammenslutning af it-sikkerhedsforskere ESET, oplyser DR.

Nyt cyberangreb undervejs 

Dansk IT leverer sikkerhedsanbefalinger til regeringen  

Mere fra ITWatch

Klumme: Har corona skabt en ny guldalder for innovation?

Hvad kan vi lære af covid-19-pandemien, når det gælder virksomheders innovationskraft – og sammenhængen med bæredygtighed, diversitet, ledelse og måder at arbejde sammen på? Det forsøger Peter Juul Jørgensen fra Lenovo at svare på i denne klumme.

NNIT-topchef: Mine ambitioner er højere

Pär Fors’ første halve år som direktør i NNIT har været præget af flere udskiftninger i topledelsen og faldende indtægter. Den nye direktør er kun mildt tilfreds og forventer bedre resultater i den kommende tid.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs