ITWatch

Rusland og Ukraine ramt af nyt cyberangreb

Computere i lufthavne og på togstationer er blevet lagt ned af ransomware-angreb.

/ritzau/FINN FRANDSEN
Foto: /ritzau/FINN FRANDSEN

Et cyberangreb har ramt Rusland og Ukraine og inficeret computere i Odessa International Airport og Kievs metro. Det skriver DR.

De to lande var også kraftigt påvirket af ransomwareangrebet NotPetya, som i sommer bragte dele af A. P. Møller - Mærsks forretning i knæ i dagevis og kostede selskabet et milliardbeløb.

Det nye cyberangreb, der har fået navnet BadRabbit, er ifølge det amerikanske medie Wired en videreudvikling af NotPetya.

It-sikkerhedsfirmaet Kaspersky har sporet malwaren til et ukrainsk online nyhedssite kaldet Bahmut.com.ua, der er blevet hacket af bagmændene.

"Dette indikerer, at aktørerne bag ExPetr/NotPetya omhyggeligt har planlagt BadRabbit-angrebet siden juli," skriver Costin Raiu, direktør for Kasperskys globale forsknings- og analyseteam, til Wired.

Hovedparten af de angrebne computere er placeret i Rusland, nærmere bestemt 65 pct., ifølge tal fra sammenslutning af it-sikkerhedsforskere ESET, oplyser DR.

Nyt cyberangreb undervejs

Dansk IT leverer sikkerhedsanbefalinger til regeringen

Forsiden lige nu

Advokat om vild TDC-sag: Det er ikke en hverdagstransaktion

Flere danske advokatfirmaer har været involveret i hele TDC-forløbet med først MTG og bagefter investorkonsortiet med de danske pensionskasser. Sagen har på flere punkter været usædvanlig, lyder det fra de involverede advokatvirksomheder.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger