Dansk IT leverer sikkerhedsanbefalinger til regeringen

Regeringen vil styrke det danske cyberforsvar, og ifølge Dansk IT bør et nyt forslag rumme muligheder for, at Forsvarets Efterretningstjeneste kan hjælpe danske virksomheder.

Danske virksomheder skal kunne få hjælp af Forsvarets Efterretningstjeneste, FE, mener brancheorganisationen Dansk IT.

Det skriver organisationens adm. direktør Rikke Hvilshøj i dagens udgave af Berlingske.

Rikke Hvilshøj svarer på et endnu ukonkret forslag fra regeringen om at styrke det danske cyberforsvar. I avisen leverer hun sine seks anbefalinger. Det indebærer en DNS-tjeneste, hvor virksomheder kan få en udarbejdet liste af FE over potentielt farlige domæner, yderligere vidensdeling mellem politi og efterretningstjeneste og implementeringen af en norsk godkendelsesordning.

"Godkendelsesordning for samarbejde mellem FE og virksomheder: Imødegåelse af cyberangreb – især fra statslige aktører og avancerede cyberkriminelle – kræver adgang til særlig viden. Når Forsvarets Efterretningstjeneste opnår viden om angrebsindikatorer, skal den viden stilles til rådighed for private virksomheder, der er specialiserede i at imødegå cyberangreb," skriver Rikke Hvilshøj i avisen.

Derudover skal borgerne oplyses bedre, teleoperatører skal kunne sælge tillægsydelser - som førnævnte DNS-tjeneste, og en udvidet kontrol af Center for Cybersikkerhed udført af Tilsynet med Efterretningstjenesterne.

Hvilshøj: Det er uholdbart at lade myndigheder slippe med påtale ved datasjusk

Branchen jubler over Lars Frelles jobskifte 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pr

Softwareboss glæder sig til degradering

For abonnenter