Finanssektoren bruger flest penge på it-sikkerhed

Investeringerne i it-sikkerhed vokser på tværs af en række forskellige brancher viser analyse fra Accenture. Udgifterne er højest i finanssektoren, mens hotelbranchen bruger mindst på it-sikkerhed.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Efter adskillige højtprofilerede virksomheder er blevet ramt af cyberangreb på det seneste, står it-sikkerhed øverst på dagsordenen i mange brancher. Der er dog stor forskel på, hvor penge virksomhederne bruger på it-sikkerhed. Det skriver Computerworld med henvisning til en undersøgelse, som Accenture står bag.

Accenture har analyseret udgifter til it-sikkerhed i 254 selskaber på tværs af en række forskellige brancher. Undersøgelsen viser, at firmaer i gennemsnit spenderer 70 mio. kr. på it-sikkerhed om året. Beløbet er 23 pct. højere sammenlignet med sidste år.

Topscoreren er den finansielle sektor, hvor selskaberne i snit investerer 116 mio. kr. i at sikre sin digitale infrastruktur. Dernæst følger energisektoren, luft- og forsvarsindustrien, og teknologisektoren, der bruger henholdsvis 109, 92 og 83 mio. kr. på it-sikkerhed om året.

Færrest penge bruger virksomheder i hotelbranchen med et snit på 32 mio. kr.

Minister vil kigge på oplysningskampagner om it-sikkerhed 

EU-Kommissionen ruller cybersikkerhedspakke ud 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også