Minister vil kigge på oplysningskampagner om it-sikkerhed

Der er brug for en bedre digital dannelse af borgerne, som ikke er blevet oplyst om it-sikkerhed i seks år, lyder det fra Rådet for Digital Sikkerhed. Innovationsminister Sophie Løhde vil kigge på mulighederne for at lave oplysningskampagner.
Foto: Ritzau
Foto: Ritzau

Oplysning af borgerne om it-sikkerhed fra statens side har været ikke eksisterende de sidste seks år. Og det får nu en række aktører til at råbe vagt i gevær i dagens udgave af Politiken.

Her lyder det blandt andet fra Dansk IT’s fagråd for informationssikkerhed, at det måske ”er lige kækt nok” at bede borgere om selv at finde ud af det. Thomas Kristmar fra fagrådet peger på, at løbende offentlighedskampagner vil være med til at øge Danmarks generelle robusthed. Også hos Rådet for Digital Sikkerhed står en oplysningstjeneste højt på ønskelisten.

”Vi har brug for en bedre digital dannelse af borgerne, så de bliver bedre rustet til at imødegå svindel på nettet, phishingkampagner og andre former for angreb. Det skal ske både i form af god sikkerhedsskik, men også i bredere emner om, hvordan vi omgås hinandens personoplysninger, og hvordan man holder en god tone på sociale medier,” siger formand Henning Mortensen til Politiken.

Regeringen har i forslaget til den nye finanslov afsat 100 mio. kr. til en ny national cybersikkerhedsstrategi, men innovationsminister Sophie Løhde (V) kan ikke fortælle, om en del af pengene skal bruges til en oplysningstjeneste.

Hun fortæller dog, at man vil kigge på mulighederne for at lave en oplysningskampagne, og at regeringen vil fremlægge et større udspil med fokus på it-området ”herunder cyberkriminalitet og bedre information til borgerne.”

 Accenture ser it-sikkerhed som et af de helt store vækstområder 

 TDC håber fortsat på at skyldig bag nytårsnedbrud kan findes

 Kaspersky-direktør: Bevilling til it-sikkerhed rækker måske til at sikre Færøerne 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

HP efter stor rokade: Vi står et godt sted

For abonnenter