ITWatch

Analytiker hos it-sikkerhedsfirma har fået stjålet fortrolig information af hackere

Hackere har infiltreret og offentliggjort dokumenter fra senioranalytiker hos it-sikkerhedsfirmaet Mandiant.

Foto: Colourbox

Selvom man arbejder i et it-sikkerhedsfirma, kan man ikke vide sig sikker mod hackerangreb. Det må være konklusionen for senioranalytiker Adi Peretz fra Mandiant.

Medarbejderen hos det amerikanske sikkerhedsfirma har måttet se hackere offentliggøre en oversigt over email, dokumenter og andre fortrolige oplysninger, skriver Computerworld.

Blandt de interne dokumenter, som hackerne har lagt til skue på internettet, er også interne opsummeringer af efterretningsarbejde for det israelske militær, som selskabet FireEye, der købte Mandiant i 2013, står bag. Hos it-selskabet er man ved at undersøge omfanget af sikkerhedsbruddet.

"Det tyder på, at de har fået adgang til en enkelt medarbejders computer og hans sociale medier, men vi har indtil videre ikke fundet beviser for, at de har brugt hans computer til at få adgang til andre systemer. Der er ikke noget, der tyder på, at vores interne systemer har været kompromitterede," siger senioranalytiker hos FireEye i Danmark Jens Christian Høy Monrad til Computerworld.

It-sikkerhedschef vil støve gamle dyder af efter svensk skandale

Hackere har fået adgang til 400.000 konti i europæisk storbank 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs