ITWatch

It-sikkerhedschef vil støve gamle dyder af efter svensk skandale

Sagen om dårlig håndtering af personfølsomme data i Sverige handler om, at vi behandler data mere lemfældigt digitalt, end når det ligger i fysiske mapper, vurderer Henrik Larsen fra DKCert.

Foto: Colourbox

Den svenske transportstyrelses lemfældige omgang med personfølsomme data er ikke en it-skandale. I stedet handler den om, at myndighederne svigter offentlighedens tillid, og at man tænker data på en forkert måde.

Det skriver Henrik Larsen, chef for it-sikkerhedsorganisationen DKCert, i en kommentar på Computerworld.

Han sammenligner med dengang, hvor det offentlige opbevarede data om borgerne i aflåste arkivskaber. Da kunne embedsmænd ikke drømme om at udlevere nøglen til skabet til fremmede.

"Vi skal igen opfatte data som betroet gods. Noget, som borgerne eller kunderne har givet os lov til at bruge på betingelse af, at vi passer godt på det. I praksis betyder det, at vi skal være meget omhyggelige, når vi udarbejder databehandleraftaler. Vi skal skrive helt klart, hvem der må behandle data og under hvilke betingelser," skriver Henrik Larsen.

Sagen i Sverige har kostet to ministre jobbet.

Forsker: Svensk it-skandale kan ske i Danmark

Professor: Det kan vi lære af den svenske it-skandale 

Mere fra ITWatch

Tech-veteran til ejendomsbranchen: "Smarte bygninger forbedrer folks liv"

PROPTECH SYMPOSIUM: Ejendomssektoren har adgang til den teknologi, der skal til for at forandre ikke blot branchen, men menneskers liv til det bedre – og dermed øge produktiviteten. Det siger proptech-veteran Antony Slumbers. ”Lad være med at tænke på bæredygtighed som noget ekstra,” lyder opfordringen.

Analytikere: TDC Net-chef kan tage tid at erstatte

Den afgående chef hos TDC Net, Andreas Pfisterer vil være attraktiv for mange udenlandske teleoperatører, der overvejer at gå samme vej til som TDC. Men trods stor rotation i telebranchen, hænger hans afløser ikke på træerne, mener analytiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs