ITWatch

Hackere har fået adgang til 400.000 konti i europæisk storbank

Italiens største bank oplyser, at hackere har fået adgang til data på omkring 400.000 kundekonti.

Foto: /Finn Frandsen/ritzau Scanpix

Italiens største bank, Unicredit, har oplyst, at hackere har været inde i bankens it-systemer og fået adgang til data om ca. 400.000 kundekonti. Det er ifølge nyhedstjenesten Bloomberg et af de største kendte hackerangreb i Europa.

Banken oplyser, at hackerne fik adgang i september og oktober sidste år, og igen i juni og juli i år, ved at hacke sig ind hos en tredjepart, der havde adgang til bankens it-systemer.

Hackerne har ifølge Bloomberg blandt andet fået adgang til lånedata og til de IBAN-numre der identificerer konti, samt muligvis andre private kundeoplysninger.

"Der er ikke væsentlige skader for banken og kunderne fra disse angreb. Ingen data, såsom kodeord til kundernes konti, eller muligheden for uautoriserede overførsler, er blevet påvirket," siger direktøren for bankens it-enhed, Daniele Tonella, til Bloomberg.

Unicredit oplyser, at man har blokeret for hackerne og opgraderet it-systemerne, og at man i øvrigt er i gang med at opgradere it-systemerne for et tociftret milliardbeløb.

Banken er nu gået i gang med en intern revision af hændelsen, der også er blevet anmeldt til anklagemyndigheden i Milano.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie FinansWatch.

Hackere truer sig til 160 mio. kr. i løsesum for ransomware 

26-årig bag dark web-platform: Eventyr endte i en thailandsk fængselscelle 

Mere fra ITWatch

Dixa snupper Relatel-chef

Efter halvandet år på meddelte Relatel-chef Casper Bøyesen i går sin afgang fra Nuuday-virksomheden for at gå til Dixa.

Dansk AI-virksomhed satser på sorte tal i år

Investorernes fokus på indtjening frem for vækst for enhver pris, har fået den danske AI-virksomhed 2021.ai til at justere sin strategi. Nu er sorte tal på bundlinjen for første gang inden for rækkevidde.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs