ITWatch

Skarp kritik af Mærsks it-sikkerhed

Dansk it-sikkerhedsselskab kritiserer A.P. Møller - Mærsks it-sikkerhedsniveau efter Petya-angrebet. "Sikkerhedsniveauet kan ikke have været særligt højt," lyder kritikken.

Foto: PR/Mærsk

At A.P. Møller - Mærsk øjensynligt er sluppet gennem sidste uges cyberangreb med skindet stadig på næsen, skyldes i højere grad en effektiv kommunikationsstrategi, og at man hurtigt har kunnet omstille til manuel drift, end stærk it-sikkerhed.

Det skriver Computerworld.

Kritikken kommer fra it-sikkerhedsfirmaet Cyberkeels adm. direktør Lars Jensen, som vurderer, at sikkerhedsniveauet ikke har været specielt højt med tanke på, hvor stor spredning angrebet nåede globalt set.

"At hackerne kommer igennem det ydre forsvarsværk, kan man ikke klandre Mærsk for. Men det er meget problematisk, at det spreder sig til hele verden, og at man på tværs af forretningsenheder bliver tvunget til at lægge alting ned globalt," siger han til Computerworld.

Mere fra ITWatch

Danskere i hobetal henter råd om investering og opsparing på sociale medier – ny form for vejrudsigt kan give beskyttelse

Danskerne modtager i stor stil investeringstips og opsparingsråd på de sociale medier, men selvom tendensen på mange måder er positiv og giver oplyste borgere, så kan det være svært at undgå svindel og placere ansvar, hvis noget slår fejl. En vejrudsigt over, hvilke investeringsstrømninger der florerer på de sociale medier, kunne være en del af løsningen, lyder det fra en specialist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs