Huawei sender alle ansatte til eksamen i it-sikkerhed hvert år

Det er afgørende, at medarbejderne tager deres personlige ansvar for it-sikkerheden seriøst. Derfor skal alle Huawei-ansatte bestå en årlig eksamen, fortæller selskabets danske sikkerhedschef.
Foto: /ritzau/AP/Shepherd Zhou
Foto: /ritzau/AP/Shepherd Zhou

Med en årlig eksamen for alle medarbejdere har Huawei indført en målbar og håndgribelig test af it-sikkerheden i selskabet. Det fortæller sikkerhedschef i Huawei, Kim Larsen, til Computerworld.

Eksamen er en multiple choice-test, der tager udgangspunkt i medarbejderens hverdag. Dumper man testen, får man en chance til. Leverer man fortsat et utilfredsstillende resultat, kan det få konsekvenser.

"Det er meget vigtigt, at alle medarbejdere forstår, at sikkerhed er en vigtig del af deres arbejde. Hvis en konkurrent får fingre i den idé, vi skal leve af om fem år, så har det konsekvenser for os alle sammen," siger Kim Larsen til Computerworld.

Han peger på, at et selskab som Huawei, der leverer kritisk infrastruktur og blandt andet driver TDC's netværk herhjemme, ikke har råd til dårlige sager. Kim Larsen anbefaler således andre it-selskaber at følge samme tilgang, så alle ansatte bliver bevidste om deres ansvar.

Datatilsynet har få ressourcer til at håndhæve og rådgive om nye datakrav 

Forsker mener, at sikkerheden i offentlig it er for ringe 

Øget fokus på it-sikkerhed styrker Danmark 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også