ITWatch

Forsker mener, at sikkerheden i offentlig it er for ringe

Danske offentlige myndigheder tager ikke sikkerheden alvorligt, når de gentagene gange får kraftige irettesættelser, siger forsker ifølge Djøfbladet.

Foto: Ritzau

Danske offentlige institutioner tager ikke sikkerheden med deres it-installationer alvorligt nok. Det mener lektor i persondataret Hanne Marie Motzfeldt, Syddansk Universitet, som Djøfbladet har talt med og som Version2 citerer.

Hun siger til bladet, at offentlige myndigheder, der gang på gang tages i ikke at overholde persondatareglerne "leger med ilden."

"Det kan sammenlignes med, at du som privatperson ikke opdaterer din pc, ikke holder øje med og installerer nye programmer og ikke holde dine antivirussystemer up to date. Derved åbner du en ladeport for personer, der uretmæssigt ønsker at skaffe sig adgang til dine private filer og oplysninger," siger hun i et interview med Djøfbladet.

Version2 beskriver, at der har været mange tilfælde af kritikpunkter fra Datatilsynet, når der har været ført tilsyn.

Version2 beskriver eksempelvis, at 16 kommuner har haft for lemfældig omgang med persondata. Her har kritikken lydt på alt fra "beklageligt" over "meget beklageligt" og "kritisabelt" op til "meget kritisabelt," skriver Version2.

 

Mere fra ITWatch

Tech-veteran til ejendomsbranchen: "Smarte bygninger forbedrer folks liv"

PROPTECH SYMPOSIUM: Ejendomssektoren har adgang til den teknologi, der skal til for at forandre ikke blot branchen, men menneskers liv til det bedre – og dermed øge produktiviteten. Det siger proptech-veteran Antony Slumbers. ”Lad være med at tænke på bæredygtighed som noget ekstra,” lyder opfordringen.

Analytikere: TDC Net-chef kan tage tid at erstatte

Den afgående chef hos TDC Net, Andreas Pfisterer vil være attraktiv for mange udenlandske teleoperatører, der overvejer at gå samme vej til som TDC. Men trods stor rotation i telebranchen, hænger hans afløser ikke på træerne, mener analytiker.

Læs også

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs