ITWatch

Qualcomm-chef: Kina kan udfordre Apple og Samsung med 5G

Kinesernes fokus på 5G-teknologi kan bringe de kinesiske teknologiselskaber op på siden af de nuværende markedsledere hos Samfung og Apple, lyder det fra chipproducenten Qualcomm.

Foto: PR/Qualcomm

Ankomsten af 5G vil give kinesisk teknologi luft under vingerne og mulighed for at udfordre markedsledere som Apple og Samsung, forudser den amerikanske chipproducent Qualcomm.

Det skriver Financial Times.

Amerikanske politikere har længe set transitionen til næste generation af trådløs teknologi som en test af både USA's nationale sikkerhed og konkurrencedygtighed.

Ifølge Qualcomms topchef, Steve Mollenkopf, skifter teknologien meget hurtigere end ved transitionen til 4G for omkring ti år tiden, og det er ikke nødvendigvis til USA's fordel.

Den store forskel denne gang er nemlig Kina, som står til at være klar med 5G allerede i 2019.

"Det der historisk set sker, når man har store "G"-transitioner er, at strukturen på industrien ændrer sig. Før lanceringen af 4G diskuterede vi Motorola og Nokia og Blackberry," siger Mollenkopf til Financial Times.

I dag er de gamle giganter falmet, og det samme kan ske for nuværende markedsledere som Apple og Samsung efter udbredelsen af 5G.

Mens Apple og Samsung stadig udgør nogle af Qualcomms største kunder, kom næsten to tredjedele af Qualcomms omsætning sidste år fra chipforbrugere og immaterialrettigheder i Kina.

/ritzau/FINANS

ZTE indgår aftale med USA om bøde 

Kinesisk smartphonegigant vil ind på det danske marked 

Storleverandør til Apple vil skære 1500 stillinger alene i Californien 

USA bandlyser kinesisk mobilproducent i syv år 

Mere fra ITWatch

Amerikanske Armis vil være kundernes førstevalg herhjemme

Danske Lars Hermind står i spidsen for amerikanske Armis’ indtog i Nordeuropa. Han forventer at lande en tocifret millionomsætning i 2022, og ambitionerne lyder på en fordobling næste år, hvor medarbejderskaren også skal vokse betragteligt.

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs