ITWatch

Medie: Kapitalfond vil købe amerikansk cybersikkerhedsfirma

Reuters skriver på baggrund af anonyme kilder, at en kapitalfond har henvendt sig til sikkerhedsfirmaet Symantec med henblik på at overtage det.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Paul Sakuma

Det amerikanske cybersikkerhedsfirma Symantec stiger kraftigt på børsen i USA tirsdag. Kursstigningen skyldes en historie fra nyhedsbureauet Reuters, der med baggrund i unavngivne kilder vil vide, at en kapitalfond har henvendt sig til selskabet med henblik på at overtage det.

Symantec, der nok mest er kendt for at udvikle software, som beskytter mod virus på computere, stiger med 13,5 pct. til 22,73 dollar på nyheden.

Historien fortæller ikke om en mulig pris eller øvrige vilkår, men det skulle være kapitalfonden Thoma Bravo, som har udtrykt interesse for et opkøb.

Netop Thoma Bravo har helt nyligt været meget aktiv på opkøbsfronten inden for software og cybersikkerhed. I oktober købte Thoma Bravo et andet selskab inden for cybersikkederhed, Imperva, for 2,1 mia. dollar, og så sent som mandag i denne uge annoncerede man overtagelsen af softwareselskabet Veracode fra Broadcom for 950 mio. dollar.

Ifølge finanshuset Wedbush vil nu være et godt tidspunkt at afnotere Symantec, og analytiker Daniel Ives fortæller til Bloomberg News, at han kan se selskabet blive afnoteret i intervallet 26 til 30 dollar per aktie.

Symantec er verdens største inden for cybersikkerhedssoftware, skriver Bloomberg News, med en omsætning på 4,85 mia. dollar i seneste regnskabsår.

Inden nyheden fra Reuters lå Symantec 29 pct. nede siden årsskiftet. Symantecs markedskapital er på 14,6 mia. dollar.

It-sikkerhedsmarkedet bugner: Kan skabe udfordringer for kunderne

Skuffende forventninger og intern undersøgelse sænker Symantec

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger