ITWatch

Skuffende forventninger og intern undersøgelse sænker Symantec

Sikkerhedsvirksomheden vil afskedige 8 pct. af medarbejderne, og det er medvirkende til, at aktiekursen daler drastisk.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Paul Sakuma

Amerikanske Symantec, der er verdens største virksomhed inden for cyber-sikkerhed, skuffer investorerne med sine forventninger til indeværende kvartal. Samtidig varsler selskabet, at man vil afskedige 8 pct. af medarbejderne, ligesom Symantec har indledt en intern undersøgelse, som kan betyde påvirkninger i regnskaberne for fjerde kvartal 2018 og fremefter, skriver Bloomberg News.

Aktien dratter på nyheden og mister 10,7 pct.

Symantec har indtil videre ikke uddybet, hvad den interne undersøgelse handler om, eller hvilken effekt, den kan have, men nyheden og den usikkerhed, den skaber, modtages ikke positivt i aktiemarkedet.

Samtidig skuffer forventningerne til andet kvartal, der slutter til september. Symantec regner med en indtjening per aktie på 31 til 35 cent, mens analytikerne havde spået 38 cent. Omsætningen ventes at blive på 1,13 til 1,16 mia. dollar. Her lød konsensus på 1,19 mia. dollar.

Symantec landede i første kvartal ellers en justeret indtjening per aktie på 34 cent, mens omsætningen blev på 1,17 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 33 cent og en omsætning på 1,15 mia. dollar.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på 231 mio. dollar mod ventede 222 mio. dollar, mens driftsresultatet, målt på EBITDA, landede på 479 mio. dollar. Her havde Wall Street ventet 463 mio. dollar.

Symantec har mere end 11.800 medarbejder, og en reduktion på 8 pct. svarer derfor til mindst 944 ansatte. Omkostningen til restruktureringen er beregnet til 50 mio. dollar, skriver Bloomberg News.

Undersøgelse kan udsætte årsrapport fra Symantec

Efter millionsalg: Danske iværksættere i internationalt storsats

IBM i stort sats på it-sikkerhed: "Vi skal være en dominerende faktor i Norden"

Mere fra ITWatch

Penneo øger omsætning og underskud

Tech-selskabet, der i april flyttede fra First North til hovedbørsen, gik markant frem i første kvartal. Selskabet investerer massivt i vækst, og nedjusterer derfor forventningerne til driftsindtjening markant.

Visma åbner sluserne på konkurrent til Microsofts ERP-platform

Visma er for alvor klar til at sætte skub i ERP-platformen Visma.net, der skal konkurrere med Microsoft og Oracle på ERP-markedet. Lars Engbork, adm. direktør i Visma Software Danmark, forklarer til ITWatch, at et fokus på Norden skal give Visma fordelen.

Hollandsk tech-investor retter blikket mod Danmark

Med en ny milliardfond i ryggen har den hollandske investor Endeit Capital fokus på at interessante investeringsemner på det danske marked. ”Vi har været og er i dialog med danske iværksættere,” lyder det fra Endeits nordiske chef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs