ITWatch

GDPR-overtrædelse giver millionbøde i Portugal

Hammeren er faldet i Portugal, hvor hospital skal betale bøde i millionklassen for lemfældig adgang til patientdata.

Foto: Colourbox

Det portugisiske datatilsyn har stanget en bøde på 400.000 euro, svarende til 3 mio. kr., ud til et hospital i Setúbal-regionen.

Det skriver Version2 med henvisning til det portugisiske medie Publico.

Bøden skyldes, at hospitalet har givet en række ansatte uretmæssig adgang til patientdata. En gennemgang viste, at hospitalet havde oprettet 985 aktive brugere som læger, på trods af at en oversigt viser, at hospitalet i 2018 kun har 296 læger i brug.

Ifølge datatilsynet har hospitalet anerkendt eksistensen af ​​"ubrugte profiler", men begrunder forholdet med, at de er "midlertidige profiler", der er indgået under en serviceordning. Hospitalet vil derfor klage over bøden i retten, skriver Version2.

Kapitalfonde køber dansk it-sikkerhedsselskab 

Britisk vagthund stanger maksimal bøde ud til Facebook efter dataskandale

EU-Parlamentet kræver undersøgelse af Facebook efter datalæk 

Mere fra ITWatch

Klumme: 80/20-splittet er på vej ud og det betyder mere budget til innovation

Innovation har fået en helt ny betydning efter corona, og virksomheder er nødt til at prioritere innovation, hvis de vil overleve. En positiv tendens er dog, at den traditionelle 80/20-opdeling af it-budgettet er på vej ud i mange virksomheder og erstattes af en 60/40-opdeling, hvor en større del vil gå til innovation, skriver Lars-Bo Klausen fra Vmware i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs