ITWatch

Kapitalfonde køber dansk it-sikkerhedsselskab

To kapitalfonde sætter fingrene i danske Omada. Stifter og direktør Morten Boel Sigurdsson vil bruge de nye ejere som affyringsrampe til yderligere vækst.

Stifter og direktør Morten Boel Sigurdsson. | Foto: PR/Omada

Kapitalfondene CVC Capital Partners og Gro Capital er de nye ejere af it-sikkerhedsselskabet Omada. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

De overtager ejerskabet fra blandt andre den engelske kapitalfond C5, der for tre år siden købte lige under halvdelen af selskabet for 160 mio. kr. Derudover har stifter og direktør Morten Boel Sigurdsson solgt en del af sin aktiebeholdning, så hans ejerandel nu kommer under 10 pct.

"CVC og GRO repræsenterer en unik kombination af kompetencer, der understøtter vores ekspansion i Nordamerika, Europa og andre markeder. Behovet for Identity Governance & Administration-løsninger stiger hurtigt på tværs af markeder, da flere og flere organisationer indser behovet for en fleksibel IGA-løsning for at beskytte dem mod hacking, insider trusler, øgede krav til overholdelse og konsekvenserne af GDPR," siger Morten Boel Sigurdsson i meddelelsen.

Med den nye ejer ombord vil direktøren sætte ekstra blus under væksten, som allerede kendetegner udvikling i Omada.

Selskabet oplyser ikke omsætningen, men kan i regnskabet fremvise en stigning i bruttofortjenesten på 40 pct. fra 108 mio. kr. i 2016 til 152 mio. kr. i det forgangne år. 

Ambitionen er fremover at vokse med 60 pct. årligt, fastslår Morten Boel Sigurdsson over for Børsen. Hos de nye ejere forventer man også en fortsat vækst i efterspørgslen på Omadas produkter.

"Den stadig mere komplekse IT-verden og strengere krav til overholdelse af kravene globalt vil fortsat drive stærk efterspørgsel efter Omasas næste generation af identitetsstyringsløsning, da selskabet har bevist sin evne til at løse komplekse problemer for sine kunder med succes," udtaler chef for CVC Growth Partners i Europa, Sebastian Kunne, i meddelelsen.

Parterne har ikke offentliggjort størrelsen på handlen.

Dansk it-sikkerhedsselskab spinder guld på GDRP 

Omada henter to nye direktører ind i folden 

Mere fra ITWatch

IDC: Opkøbsbølge efterlader hele it-branchen et nyt sted

Der bliver dagligt købt it-selskaber i en af de mest voldsomme opkøbsbølger i mange år, og det er udtryk for en kraftig forandring af it-branchen, som er i gang netop nu, mener analytiker. Han ser Visma og EG som eksempler på selskaber, der tegner den fremtidige udvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs