ITWatch

Slåfejl sendte hundrede jobansøgninger til privatperson

Kommune fik advarsel for fem år siden om, at en slåfejl sendte personfølsomme mails til privatperson. Men 100 mails med jobansøgninger endte alligevel hos den forkerte, skriver Version2.

Randers Kommune blev advaret for fem år siden, nemlig i 2013, om, at en slåfejl i et jobopslag på nettet sendte små hundrede jobansøgninger endte i maildomænet @anders.dk og ikke @randers.dk.

Dermed endte mange jobansøgninger hos en tilfældig privatperson, viser en aktindsigt, Version2 har fået hos Datatilsynet.

"Jeg orienterede Randers Kommune om, at det er deres ansvar som dataansvarlig, at lignende episoder (at der ved en fejl ryger følsom post til Anders og ikke Randers, red.) ikke opstår i fremtiden," skriver en konsulent i Datatilsynet i et notat efter en samtale i telefonen, som blev gennemført med kommunens daværende it-sikkerhedschef Bent Rohde, i 2013.

Indehaveren af anders.dk har siden modtaget tusinder af mails til Randers Kommune, blandt andet "mails med CPR-numre, fyresedler, sundhedsoplysninger og en lang række andre dybt følsomme oplysninger om og fra borgere," skriver Version2.

Knæk Cancer var udsat for hackerangreb i juni 

It-chef: Sikkerheden halter i sundhedssektoren  

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs