ITWatch

It-chef: Sikkerheden halter i sundhedssektoren

Nordisk chef i it-firmaet Veeam mener, at den danske sundhedssektor er et yndet mål for cyberangreb.

Victor Engelsbrecht Dohlmann, nordisk chef i it-firmaet Veeam. | Foto: PR/Veeam

Ransomwaren WannaCry ramte for et år siden 300.000 computere i 150 lande og gik især ud over den offentlige sektor, herunder sundhedssektoren. Resultatet var, at afdelinger lukkede ned i blandt andet Storbritannien.

Det bør danske sygehuse lære af ved at tage deres forholdsregler og herunder prioritere uddannelse af personale og tage sikkerhedskopier, skriver Victor Engelsbrecht Dohlmann, som er nordisk chef i it-firmaet Veeam, i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

"Netop sygehusvæsenet og sundhedssektoren er blevet populære mål for den type angreb. Dels fordi andre industrier har øget deres sikkerhed og er blevet bedre til at identificere og blokere angreb, dels på grund af værdien af den information, som findes gemt. Organisationer inden for sundhedssektoren har ofte enorme mængder data indsamlet om en stor del af befolkningen. Samtidig er det ikke usædvanligt, at deres it-systemer har forbindelser til data fra f.eks. finansielle institutioner," skiver Veeam-chefen.

Veeams egne undersøger viser, at for få tager sikkerhedskopier eller tjekker dem for den sags skyld, og Victor Engelsbrecht Dohlmann argumenterer for, at det var dét, der ramte Storbritannien hårdt sidste år.

Blå og røde hackere skal sikre it-sikkerheden hos Microsoft

Facebook fjerner 32 konti som ville påvirke amerikansk valg

KPMG-konsulent: Staten sætter normen indenfor sikkerhed 

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs