ITWatch

Tænk: Ny datalov kan betyde større datalæk

Fra flere sider, herunder Forbrugerrådet Tænk, advarer man mod at samkøre forskellige typer borgerdata, som regeringens databeskyttelseslov åbner for. Det øger risikoen for læk, lyder advarslen.

Foto: /Finn Frandsen/ritzau Scanpix

Regeringens kommende databeskyttelseslov, som lanceres sideløbende med EU's persondataforordning, vil øge risikoen for, at personfølsomme oplysninger om borgere lækkes. Det mener blandt andre Forbrugerrådet Tænk.

Det skriver Version2.

Under en eksperthøring i Folketingets retsudvalg om loven, og i særdelshed den omstridte paragraf 5, stk 3, udtrykte Anette Høyrup, seniorrådgiver i Forbrugerrådet Tænk, blandt anddet bekymring for, at de offentligt ansatte og systemerne i det offentlige er klar.

"Vi mener ikke, at Danmark er på et niveau, hvor vi tør give mere los på databrug. Traditionelt har vi ikke tilstrækkelig sikkerhed i offentlige systemer, og vi frygter, at hvis man deler flere data til flere formål, giver det en øget risiko for, at data lækkes til uvedkommende," lød det blandt andet.

Kritikken går konkret på, at Databeskyttelsesloven giver en minister mulighed for, med en bekendtgørelse, at bruge borgerdata til helt andre formål, end de er indsamlet med.

Pape efter LA-kritik af dataforslag: Vi er jo ikke DDR 

LA vil ændre Papes lovforslag om hemmelig overvågning 

Dansk datalov i modstrid med krav fra EU 

Debat: Regeringen misser mulighed for at styrke danskernes databeskyttelse 

Mere fra ITWatch

Visma køber dansk lagerstyringssystem

Den norske koncern køber igen op og får denne gang danske Rackbeat, der udvikler et lagerstyringssystem målrettet små og mellemstore virksomheder, i stald.

Venturefond: Tech-markedet svømmer i kapital og mere er på vej

Det heftige aktivitetsniveau blandt investorer i de danske tech-selskaber har presset værdiansættelserne kraftigt opad, og der er risiko for, at nogle får funding, de ikke er klar til at få.  Det stiller høje krav til venturefondene, forklarer partner i Preseeds nye privatfinansierede tech-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs