ITWatch

Svenske myndigheders it-outsourcing skal godkendes af sikkerhedspoliti

Sommerens it-skandale i Sverige, som kostede flere ministre posten, får nu den konsekvens, at Säpo skal godkende andre myndigheders it-outsourcing.

Foto: Colourbox

Det svenske sikkerhedspoliti Säpo skal i fremtiden godkende, når andre myndigheder vil outsource væsentlige it-opgaver, skriver Version2 med henvisning til Nyteknik.

"Hvis Säpo eller Forsvaret siger til en anden myndighed, at outsourcing ikke kan lade sig gøre, da den er risikabel for rigets sikkerhed, ja så er det bare at adlyde," siger justits- og indenrigsminister Morgan Johansson (S) i en tale ifølge medierne.

Reglen træder i kraft 1. april og kommer som reaktion på den store it-skandale i sommer, hvor direktøren for den svenske transportstyrelse tillod, at man kunne se bort fra nogle regler om persondata for at gennemføre en udlicitering til IBM hurtigt.

På den måde fik IBM-ansatte i Serbien og Tjekkiet uden sikkerhedsgodkendelse adgang til personfølsomme oplysninger om blandt andet militært personel.

Sagen sendte den svenske regering ud i en krise og to ministre måtte trække sig.

Professor: Det kan vi lære af den svenske it-skandale

It-skandale koster to svenske ministre jobbet 

Mere fra ITWatch

Tech-veteran til ejendomsbranchen: "Smarte bygninger forbedrer folks liv"

PROPTECH SYMPOSIUM: Ejendomssektoren har adgang til den teknologi, der skal til for at forandre ikke blot branchen, men menneskers liv til det bedre – og dermed øge produktiviteten. Det siger proptech-veteran Antony Slumbers. ”Lad være med at tænke på bæredygtighed som noget ekstra,” lyder opfordringen.

Analytikere: TDC Net-chef kan tage tid at erstatte

Den afgående chef hos TDC Net, Andreas Pfisterer vil være attraktiv for mange udenlandske teleoperatører, der overvejer at gå samme vej til som TDC. Men trods stor rotation i telebranchen, hænger hans afløser ikke på træerne, mener analytiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs