ITWatch

Svenske myndigheders it-outsourcing skal godkendes af sikkerhedspoliti

Sommerens it-skandale i Sverige, som kostede flere ministre posten, får nu den konsekvens, at Säpo skal godkende andre myndigheders it-outsourcing.

Foto: Colourbox

Det svenske sikkerhedspoliti Säpo skal i fremtiden godkende, når andre myndigheder vil outsource væsentlige it-opgaver, skriver Version2 med henvisning til Nyteknik.

"Hvis Säpo eller Forsvaret siger til en anden myndighed, at outsourcing ikke kan lade sig gøre, da den er risikabel for rigets sikkerhed, ja så er det bare at adlyde," siger justits- og indenrigsminister Morgan Johansson (S) i en tale ifølge medierne.

Reglen træder i kraft 1. april og kommer som reaktion på den store it-skandale i sommer, hvor direktøren for den svenske transportstyrelse tillod, at man kunne se bort fra nogle regler om persondata for at gennemføre en udlicitering til IBM hurtigt.

På den måde fik IBM-ansatte i Serbien og Tjekkiet uden sikkerhedsgodkendelse adgang til personfølsomme oplysninger om blandt andet militært personel.

Sagen sendte den svenske regering ud i en krise og to ministre måtte trække sig.

Professor: Det kan vi lære af den svenske it-skandale

It-skandale koster to svenske ministre jobbet 

Mere fra ITWatch

Danskere i hobetal henter råd om investering og opsparing på sociale medier – ny form for vejrudsigt kan give beskyttelse

Danskerne modtager i stor stil investeringstips og opsparingsråd på de sociale medier, men selvom tendensen på mange måder er positiv og giver oplyste borgere, så kan det være svært at undgå svindel og placere ansvar, hvis noget slår fejl. En vejrudsigt over, hvilke investeringsstrømninger der florerer på de sociale medier, kunne være en del af løsningen, lyder det fra en specialist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs