ITWatch

Canadier erklærer sig skyldig i Yahoo-hack

En canadisk statsborger har ved retten i San Fransisco erklæret sig skyldig i medvirken til et hackerangreb mod it-selskabet Yahoo i 2014. Ved angrebet fik den anklagede og medsammensvorne adgang til 500 mio. email-konti hos selskabet Yahoo.

Foto: Colourbox

Den kazakstanskfødte hacker Karim Baratov, nu canadisk statsborger, erklærede sig i går ved retten i San Francisco skyldig i medvirken ved et hackerangreb mod Yahoo tilbage i 2014. De tre yderligere tiltalte i sagen tæller to russiske FSB-agenter og en medsammensvoren ved navn Alexsey Belan.

Det skriver Version2 på baggrund af en artikel i mediet Ars Technica.

Målet med angrebet var ifølge den tiltalte, at hacke email-konti med interesse for den russiske efterretningstjeneste FSB, hvilket blandt andet omfattede journalister og offentligt ansatte.

"Ulovlig hacking af privat kommunikation er et globalt problem, der er overskrider politiske grænser. Det er ikke kun en alvorlig trussel mod privatlivet og sikkerhed, men påfører også ramte individer stor finansiel skade og koster verdensøkonomien hundrede milliarder dollars årligt," siger den amerikanske advokat Brian Stretch i forbindelse med sagen.

Forsvarets Efterretningstjeneste advarer mod angreb fra Rusland og Kina 

Kaspersky frikender sig selv i undersøgelse 

Telia skiller sig af med ejerandel i russisk teleselskab 

Kaspersky vil åbne kode op for uvildige øjne 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs