ITWatch

Canadier erklærer sig skyldig i Yahoo-hack

En canadisk statsborger har ved retten i San Fransisco erklæret sig skyldig i medvirken til et hackerangreb mod it-selskabet Yahoo i 2014. Ved angrebet fik den anklagede og medsammensvorne adgang til 500 mio. email-konti hos selskabet Yahoo.

Colourbox
Foto: Colourbox

Den kazakstanskfødte hacker Karim Baratov, nu canadisk statsborger, erklærede sig i går ved retten i San Francisco skyldig i medvirken ved et hackerangreb mod Yahoo tilbage i 2014. De tre yderligere tiltalte i sagen tæller to russiske FSB-agenter og en medsammensvoren ved navn Alexsey Belan.

Det skriver Version2 på baggrund af en artikel i mediet Ars Technica.

Målet med angrebet var ifølge den tiltalte, at hacke email-konti med interesse for den russiske efterretningstjeneste FSB, hvilket blandt andet omfattede journalister og offentligt ansatte.

"Ulovlig hacking af privat kommunikation er et globalt problem, der er overskrider politiske grænser. Det er ikke kun en alvorlig trussel mod privatlivet og sikkerhed, men påfører også ramte individer stor finansiel skade og koster verdensøkonomien hundrede milliarder dollars årligt," siger den amerikanske advokat Brian Stretch i forbindelse med sagen.

Forsvarets Efterretningstjeneste advarer mod angreb fra Rusland og Kina

Kaspersky frikender sig selv i undersøgelse

Telia skiller sig af med ejerandel i russisk teleselskab

Kaspersky vil åbne kode op for uvildige øjne

Forsiden lige nu

Maersk udsat for endnu et hackerangreb

A.P. Møller-Mærsk, som tidligere har været udsat for hackerangreb, er i al ubemærkethed blevet ramt af et nyt angreb. Konkret er der tale om, at et Maersk-ejet rederi har fået stjålet personfølsomme data, skriver Maritime Danmark ifølge Børsen.

Vestager: Beskatning af tech-giganter er forældet

Financial Times kunne i sidste uge beskrive, at EU er på vej med en ny beskatning, der rammer tech-giganter. Overfor Børsen siger Magrethe Vestager, at det sker fordi de nuværende regler er forældede.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger