Danske Bank: It-kriminelle arbejder hurtigere end lovgivere

Banker udsættes i højere grad end tidligere for cyberangreb, og det får blandt andet Danske Bank til sikre sig bedre, end reguleringen fra myndighederne foreskriver. Banken mener, lovgiverne har svært ved at følge med.
Foto: PR/Danske Bank
Foto: PR/Danske Bank
Af Ritzau Finans

Det er ikke en sjældenhed, at it-kriminelle forsøger at få adgang til systemerne eller data i Danske Bank, og derfor arbejder banken i høj grad med selvregulering sideløbende med implementeringen af lovgivningen.

Det fortæller Tonny Thierry Andersen, der er chef for Wealth Management i Danske Bank, under en præsentation på Nordic Cyber Conference, der blev afholdt i København tirsdag.

"Vi bliver angrebet hver dag. Vi ser en stigning i angreb hver dag. Jeg mener, at vores forsvar har vist sig at være stærkt," siger han.

Kampen for at kunne undgå og håndtere cyberangreb er også en stor udfordring for lovgiverne, påpeger Tonny Thierry Andersen på konferencen, da de it-kriminelle hele tiden udvikler og forfiner deres metoder.

"De bliver bedre for hver dag. Problemet med reguleringen er, at det går for langsomt. Den opdateres ikke hurtigt nok, sammenlignet med hvor hurtigt de kriminelle arbejder," siger han i en præsentation.

Han vurderer, at der i dag er flere årsager til, at banker bliver angrebet af kriminelle end tidligere. De digitale angreb kan eksempelvis være både politiske, gå efter store mængder af kundedata eller have penge som mål.

"Tidligere hvis du spurgte en bankrøver, hvorfor han eller hun røvede banker, så ville svaret være "Det er der, pengene er". Jeg tror, at der i dag er flere motiver relateret til kriminalitet i banksektoren end før," siger han.

Banken har selv indført flere initiativer for at beskytte sig mod truslen fra cyberangreb. Et eksempel er, at banken har indført Dmarc, der er en godkendelsesprocedure for e-mails og er designet til at beskytte mod e-mail-spoofing, som dækker over e-mails med falsk afsender, mens flere andre initiativer også er blevet en del af bankens arbejde for at forbedre cybersikkerheden.

Banklobby ønsker stærkere cyberindsats  

Danmark og Indien indgår aftale om fintech-samarbejde 

Medie: Danske Bank i største digitale satsning siden Mobilepay 

Ny lov skal stoppe overvågning af danske politikeres arbejdsmail 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Nokia ser årlige synergier ved en sammenlægning med det amerikanske selskab på 200 mio. euro fra 2027 og en vækst i indtjeningen per aktie på 10 pct. fra samme år. | Foto: Niels Hougaard

Nokia bekræfter køb af Infinera

For abonnenter

Læs også