ITWatch

Sikkerhedsdirektør efterspørger samarbejde fra globale tech-virksomheder

De største amerikanske teknologivirksomheder bør samarbejde om at sikre internettets sikkerhed, mener direktør i sikkerhedsfirma.

Foto: /ritzau/AP/Marcio Jose Sanchez

Når kriminaliteten bliver verdensomspændende, bør bekæmpelsen også være det.

Det skriver Mogens Nørgaard, adm. direktør i en klumme i Computerworld.

Derfor skal de de største amerikanske og internationale tech-virksomheder samarbejde om at nedbringe de store globale trusler.

Han skriver, at Google, Apple, Facebook, Amazon og Microsoft, forkortet af direktøren til GAFAM, havde held med at løse problemet med spam, og med endnu en indsats bør trusler som hackerangrebet Wannacry, DDOS-angreb og phishing kunne bekæmpes.

"GAFAM er nødt til at være vores FBI, fordi sheriffen i Nutbush, Tennessee ikke kan eller må forfølge bankrøveren til 2760 Målløs. Kæmpebikse kan være irriterende på mange måder, men de er også de eneste, der kan løse den slags problemer globalt," skriver Mogens Nørgaard i sin klumme.

Digitaliseringen sikrer danske jobs 

Facebook ansætter 10.000 ekstra folk efter massiv kritik

Mere fra ITWatch

Professorer opfordrer Nets til at sælge MitID-forretning til danske købere

Nets bør sælge NemID og MitID til danske operatører, fordi der er tale om kritisk infrastruktur, lyder det fra to professorer, efter at området for digitale signaturer har fået et til-salg-skilt på hos betalingsselskabet. Digitaliseringsstyrelsen understreger, at en mulig køber skal have geografisk placering i Danmark.

IDC: Krisen udløser et skifte i it-branchen

Fremtiden byder på stort fokus på at reducere omkostninger fremfor at frembringe innovative løsninger til danske virksomheder. Det spår IDC Nordic i et it-marked, der i stigende grad rammes af høje renter og høje energipriser. De it-selskaber, der har glemt at omstille sig, bliver ramt, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs