Digitaliseringen sikrer danske jobs

Digitaliseringen og brugen af robotter er de primære årsager til, at danske virksomheder nu i mindre grad outsourcer produktionen. Det viser undersøgelse fra PwC.
Foto: Colourbox/Arkiv
Foto: Colourbox/Arkiv

Hvert år spørger revisions- og rådgivningsfirmaet PwC topledere i en række danske virksomheder om deres forventninger til det kommende år, herunder om de regner med at flytte danske arbejdspladser til udlandet.

Og takket være digitaliseringen og udviklingen af robotter lader det til at den 50 år gamle trend med outsourcing er knækket. I år er det nemlig kun 27 pct., der svarer, at de venter at flytte produktion til udlandet. Sidste år var det 40 pct.

Det skriver Berlingske Business.

"Kurven for outsourcing er knækket. En af årsagerne kan være, at de danske topledere ved hjælp af digitale muligheder og særligt robotteknologi inden for en kort årrække kan hjemtage nogle af de opgaver, som de før i tiden har outsourcet," siger Mogens Nør­gaard Mogensen, der er seniorpartner og adm. direktør i PwC Danmark, til Berlingske.

Hos Dansk Industri har underdirektør Kent Damsgaard også lagt mærke til forandringen. Han kalder den nye teknologi en "game changer".

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også