ITWatch

Regeringen forsøger igen: Nye logningsregler er måske på vej

En EU-dom fastslog i 2016, at det er i strid med EU-retten, når teleselskaber gemmer oplysninger om alle kundernes teletrafik. Den danske lovgivning er endnu ikke ændret, men nu planlægger regeringen endnu en gang at fremlægge et lovforslag til februar.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

For præcis et år siden meddelte regeringen, at man ville fremlægge et lovforslag til nye logningsregler. Det fremgik af det lovprogram, som Statsministeriet offentliggjorde i forbindelse med åbningen af Folketinget i oktober 2017.

Planen var, at lovforslaget skulle fremlægges i februar i år, men siden har regeringen trukket i land. I januar meddelte justitsminister Søren Pape Poulsen (K), at han ville udskyde arbejdet med de nye logningsregler til næste folketingsår, og i april var meldingen fra ministeren, at han ville afvente EU-Kommissionens udspil om fælleseuropæiske logningsregler, før han ville ændre dansk lovgivning.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Ny direktør vil ikke have ret bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs