ITWatch

Löfven: It-lækage har skadet Sverige og svenske borgere

Folk med beskyttet identitet er ifølge avis blandt personer og grupper, som er ramt af lækage i styrelse.

Sveriges statsminister Stefan Löfven er kommet under pres på grund af en it-skandalen i det svenske transporttilsyn. | Foto: /ritzau/AP/Bebeto Matthews/

Sveriges statsminister, Stefan Löfven, siger at et læk af følsomme oplysninger fra landets transportstyrelse har skadet Sverige og svenske borgere.

Avisen Dagens Nyheter har afsløret, at følsomme oplysninger, som blandt andet gør det muligt at spore personer med hemmelige adresser og beskyttede identiteter, kan være lækket fra Transportstyrelsen (TS).

Det bekræftes nu af statsministeren på et pressemøde mandag. Han siger, at han fik oplysningerne om lækagen tidligere i år.

De lækkede oplysninger kan blandt andet omfatte hemmelige identiteter på svenske sikkerhedsagenter, politibetjente og militære styrker, skriver Dagens Nyheter.

Lækagen kan have ødelagt flere års arbejde med at opbygge skjulte identiteter og kan være til skade for nationens sikkerhed, hedder det.

Löfven siger, at regeringen ikke kan oplyse, hvilke eksakte informationer der er lækket.

"Vi vil ikke kunne fortælle alt, når det handler om beskyttelsesværdig information," forklarer han.

Forhastet udlicitering af it-systemer kan være årsag til svensk it-skandale

Stor it-skandale i Sverige presser Löfvens regering 

Mere fra ITWatch

Cyberkriminelle søger i stigende grad mod Norden

En ny sikkerhedsrapport viser, at velhavende nordiske virksomheder i stigende grad er udsat for digital afpresning. På blot et år er antallet af angreb i Norden steget med hele 138 pct, mens EU som helhed har oplevet en stigning på 18 procent.

Sådan ser fremtidens jobtitler ud anno 2029

Hvordan ser arbejdsmarkedet ud i 2029? Det har det globale it-konsulenthus Cognizants fremtidsafdeling undersøgt. Resultatet er en række interessante jobtitler og et bud på fremtidens kompetencer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs