Löfven: It-lækage har skadet Sverige og svenske borgere

Folk med beskyttet identitet er ifølge avis blandt personer og grupper, som er ramt af lækage i styrelse.
Sveriges statsminister Stefan Löfven er kommet under pres på grund af en it-skandalen i det svenske transporttilsyn. | Foto: /ritzau/AP/Bebeto Matthews/
Sveriges statsminister Stefan Löfven er kommet under pres på grund af en it-skandalen i det svenske transporttilsyn. | Foto: /ritzau/AP/Bebeto Matthews/
/ritzau/TT

Sveriges statsminister, Stefan Löfven, siger at et læk af følsomme oplysninger fra landets transportstyrelse har skadet Sverige og svenske borgere.

Avisen Dagens Nyheter har afsløret, at følsomme oplysninger, som blandt andet gør det muligt at spore personer med hemmelige adresser og beskyttede identiteter, kan være lækket fra Transportstyrelsen (TS).

Det bekræftes nu af statsministeren på et pressemøde mandag. Han siger, at han fik oplysningerne om lækagen tidligere i år.

De lækkede oplysninger kan blandt andet omfatte hemmelige identiteter på svenske sikkerhedsagenter, politibetjente og militære styrker, skriver Dagens Nyheter.

Lækagen kan have ødelagt flere års arbejde med at opbygge skjulte identiteter og kan være til skade for nationens sikkerhed, hedder det.

Löfven siger, at regeringen ikke kan oplyse, hvilke eksakte informationer der er lækket.

"Vi vil ikke kunne fortælle alt, når det handler om beskyttelsesværdig information," forklarer han.

Forhastet udlicitering af it-systemer kan være årsag til svensk it-skandale

Stor it-skandale i Sverige presser Löfvens regering 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også