ITWatch

Lone Fønss: "Der er helt klar ikke en almindelig accept af kvinder i erhvervslivet"

I et interview i Berlingske sætter Lone Fønss Schrøder, adm. direktør i blockchain-protokollen Concordium, ord på, hvordan hun synes, det står til med ligestillingen i toppen af dansk erhvervsliv.

Foto: Niels Hougaard/ERH

Der er ikke sket meget i toppen af dansk erhvervsliv, når det kommer til ligestilling, mener Lone Fønss Schrøder. Det fortæller hun i et interview med Berlingske.

"Havde du talt med mig, da jeg begyndte karrieren og skulle kigge frem og give et bud på, hvor vi ville være i dag, ville jeg tro, at vi ville være et helt andet sted," siger hun til avisen.

Hun mener, at både virksomhedernes ledelser, bestyrelser, investorer og politikere har et ansvar for, at der er ligeløn, og at kvinder får mere ansvar.

Og så påpeger hun, at coronakrisen måske kan gøre en forskel for ligestillingen - blandt andet fordi hjemmearbejde giver en bedre work life balance.

Investorer kræver flere kvinder i selskabsledelser

Sexisme kan være med til at bremse tiltrækningen af kvinder til it-branchen 

Mere fra ITWatch

Dansk landechef for Oracle stopper

Det bliver et ryk opad for den danske landechef for Oracle, der fremover skal fokusere på østeuropa. Ingrid Mjøen har været hos Oracle i Danmark i små 17 år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs