ITWatch

Facebook suspenderer Donald Trump i to år

Trump fortsætter med at være ude i kulden hos Facebook. Det er en udløber af urolighederne ved den amerikanske Kongresbygning i januar.

Foto: JONATHAN DRAKE/REUTERS / X00355

Det sociale medie Facebook har suspenderet USA's forhenværende præsident Donald Trump på sin platform i to år.

Det oplyser selskabet ifølge Bloomberg News.

Trump vil også kun få lov at aktivere sin profil igen, hvis "forholdene tillader det," skriver nyhedsbureauet.

Suspenderingen blev allerede effektueret den 7. januar - omkring urolighederne ved den amerikanske Kongresbygning - og det er fra den dato, at karantænen på to år gælder, oplyser Facebook ifølge Bloomberg News.

Donald Trump beskyldes for at have opildnet de demonstranter, der stormede Kongressen via en video på den daværende præsidents Facebook-profil.

"På grund af alvoren i de omstændigheder, der første til hr. Trumps suspendering, vurderer vi, at hans handlinger udgjorde en alvorlig overtrædelse af vores regler, hvilket retfærdiggør den strengest mulige straf i vores nye protokoller," oplyser Facebook ifølge nyhedsbureauet.

Efter de to års suspendering vil Facebook involvere eksperter til at vurdere, hvorvidt Trumps profil fortsat kan være en trussel for den offentlige sikkerhed.

"Hvis vi fastslår, at der stadig er seriøse risici for den offentlige sikkerhed, vil vi forlænge restriktionen i en afgrænset periode og fortsætte med at reevaluere, indtil den risiko er forsvundet," skriver Facebook.

En fornærmelse

Donald Trump selv kalder udelukkelsen fra Facebook for en fornærmelse og gentager samtidig sine beskyldninger om valgfusk i forbindelse med præsidentvalget i november sidste år.

"De burde ikke kunne slippe afsted med denne form for censur og at bringe os til tavshed, og i sidste ende vinder vi. Vores land kan ikke tåle denne mishandling længere," meddeler han ifølge nyhedsbureauet AFP.

"Facebooks afgørelse er en fornærmelse mod de rekordmange 75 millioner mennesker plus mange andre, der stemte på os ved det forfalskede præsidentvalg 2020," lyder det videre fra Trump.

Endnu har Trump ikke fremlagt nogen beviser for den påståede valgsvindel.

Vestager vil granske Facebook for brud på konkurrenceregler 

Svensk parkeringsapp indtager førstepladsen 

Mere fra ITWatch

Fintech-selskab opkøber lønsystem

Ageras Group, der tidligere har købt selskaber som Billy og Tellow, har endnu en gang opkøbt en virksomhed, der har fokus på it-løsninger til SMV'er.

Nokia Danmark holder kursen

Det går stille og roligt derudaf for Nokias danske afdeling, der i 2020 klarede sig stort set som i 2019, dog med en lille tilbagegang. Det viser selskabets nyligt aflagte regnskab.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs