ITWatch

Analytikere forventer omsætningsvækst i Netcompanys Q1-regnskab

Aktieanalytiker fra Jyske Bank forventer, at Netcompany vil opleve vækst i privatsegmentet på bekostning af vækst i det offentlige segment, efter flere år med store offentlige kontrakter.

Foto: PR

Høje vækstrater i privatsegmentet i Danmark samt fortsat fremgang i Norge og Storbritannien ventes at drive væksten for it-konsulentselskabet Netcompany i første kvartal.

Det vurderer Jyske Banks aktieanalytiker Anders Haulund Vollesen i en optakt til regnskabet for første kvartal, der præsenteres torsdag den 6. maj klokken 7.30.

Netcompany skuffede med salget i fjerde kvartal, idet de blandt andet var påvirket negativt af, at flere af selskabets medarbejdere holdt ferie end ventet, hvilket påvirkede omsætningen negativt med 12 mio. kr., idet det reducerede antallet af fakturerbare timer.

I første kvartal venter analytikere adspurgt af Netcompany en omsætningsvækst på 17,6 pct. til 817,8 mio. kr., hvilket også ligger meget tæt på midten af intervallet for it-konsulentselskabets salgsprognose for 2021 på 15-20 pct.

Salgsvæksten ventes i første kvartal ifølge Jyske Banks aktieanalytiker at være drevet af aktiviteten i Danmark, der ser ud til fortsat at være uberørt at covid-19.

Dermed ser udviklingen i Danmark ifølge aktieanalytikeren ud til at fortsætte med høj vækst i privatsegmentet, hvilket sker på bekostning af væksten i det offentlige segment.

"Dette er dog tilsyneladende en bevidst anlagt strategi af Netcompany for at balancere forretningen mere ligeligt efter flere års kraftig vækst i de offentlige kontrakter," skriver Jyske Bank.

Netcompany vandt flere store kontrakter i Norge i efteråret sidste år, og det bør ifølge Jyske Bank løfte omsætningen i det offentlige segment betydeligt.

Jyske Bank har også positive forventninger til udviklingen i Storbritannien, hvor rammeaftalen med de britiske sundhedsmyndigheder, NHS, ventes at blive afgørende for selskabets profilering de kommende år.

Den hollandske forretning kunne fremvise en markant salgsvækst på 90 pct. i fjerde kvartal, men Jyske Bank venter lavere vækstrater i første kvartal, idet valget i Holland har betydet en midlertidig udskydelse af nogle projekter.

I forbindelse med regnskabet for fjerde kvartal nedpræciserede Netcompany også sine forventninger til EBITA-marginen til 23-25 pct. fra tidligere 25 pct.

Jyske Bank venter, at EBITA-marginen vil lande på 23,3 pct. i kvartalet, hvilket er i bunden af prognoseintervallet og under konsensusestimaterne på 24,4 pct.

"Årsagen er dels, at årlige lønstigninger lander i første kvartal, samt at vi ser en lidt lavere kapacitetsudnyttelse i Holland som følge af valget,"skriver Jyske Bank.

Generelt venter Jyske Bank dog, at EBITA-marginen vil blive understøttet af færre rejse- og personaleudgifter.

Finanshusets estimat for hele året ligger over selskabets egne forventninger og yderligere ligger konsensus også i toppen af intervallet, så derfor bør en eventuel opjustering ifølge Jyske Bank ikke komme som en stor overraskelse.

/ritzau/FINANS

Ny indsatsgruppe vil sikre førerposition til Danmark indenfor deling af data

Netcompany vandt coronapasset trods bedre kvalitet hos konkurrenter 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs