ITWatch

Klumme: Gør work-life balance en del af start-up kulturen

Uden at give køb på vores dna som start-up og scale-up, har virksomheden SynergyXR gjort work-life balance til en del af sin arbejdskultur, skriver adm. direktør Mads Troelsgaard.

Foto: SynergyXR / PR

Som leder af en tech start-up er der mange udfordringer. Ikke mindst hvis der er med kul på kedelerne, og man får brug for de bedste medarbejdere i branchen. Så hvad bør man gøre for at tiltrække, fastholde og motivere dem til at (for)blive en del af sin startupvirksomhed? Gør work-life balance en del af kulturen.

Folk der vælger at arbejde i en start-up er typisk folk, der er drevet af at formål, som er større end dem selv. Og det er personer med et vist energiniveau, som gerne vil udvikle sig og tage et kæmpe ansvar på sig.

Kort sagt – mennesker som brænder for det, de laver. Og hvor det at være en del af en start-up eller en scale-up er en livsstil, hvor tingene går hurtigt, og hvor linjerne mellem arbejdsliv samt privatliv tit er slørede.

Selv om det for mange start-ups medarbejderes vedkommende stadig er tilfældet, vil det ikke være det, som motiverer fremtidens bedste start-up eller scale-up medarbejdere.

Bryd med konventionel tænkning: the Future of Work forlanger det

En moderne start-up eller scale-up virksomhed er nemlig ikke undtaget, at the Future of Work handler om mere end ejerandele, work-life integration eller en særlig livsstil. Det er ikke længere nok i sig selv.

Derimod – hvis du fortsat vil tiltrække og beholde de bedste folk – handler det om vise, at man som start-up har udviklet eller vil udvikle sin kultur, og at man er en moden virksomhed, der følger med tiden.

Modsat konventionel tænkning i start-up miljøet, bliver vi nødt til at nærme os den arbejdskultur, vi ser uden for vores egen andedam, hvis vi som branche fortsat skal kunne være attraktive arbejdsgivere.

En hybridmodel er fremtiden for moderne startupvirksomheder

Hos SynergyXR har vi således selv nyligt introduceret det, vi kalder en hybridmodel. Her kombinerer vi alt fra udvikling og ansvar, til at arbejde fra hvor-som-helst og til warrant programs.

Men vigtigst af alt tilbyder vi work-life balance.

Uden at give køb på vores DNA som start-up og scale-up, har vi gjort work-life balance til en del af vores arbejdskultur. Jeg opfordrer alle andre start-ups og scale-ups til at gøre det samme.

Det gør jeg, fordi det er på tide, at vi tager skridtet op, øger professionalismen og imødekommer de behov for strukturer og vilkår, der efterspørges blandt vores medarbejdere – og blandt It-professionelle generelt.

På den måde fremtidssikrer vi vores konkurrencedygtighed og vores stærke position i den globale branche for It- og techinnovation samt -udvikling – til gavn for såvel arbejdsgiver som medarbejdere.

Investorkreds skyder kapital i dansk metavers-virksomhed

Klumme: Derfor skal du involvere dine investorer mere

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs