ITWatch

Klumme: Coronakrise og hjemmearbejde øger hackertruslen

Den massive stigning i hjemmearbejde under coronapandemien har sat it-afdelingerne på overarbejde. For mange virksomheder er der tale om en stor omstilling, der mangedobler risici for ødelæggende hackerangreb, skriver HPs danske landechef i denne klumme.

Foto: PR

Den seneste stigning i Covid-19 smittetallene har endnu en gang understreget, at ændringerne i vores arbejdsvaner, som coronakrisen har medført, forbliver relevante. Der har allerede været sagt og skrevet meget om mange af de positive bivirkninger ved stigningen i hjemmearbejde, som er bekræftet af flere undersøgelser blandt medarbejdere og ledere på danske arbejdspladser. Den udvikling skal vi naturligvis være glade for.

Men i begejstringen over den øgede frihed og fleksibilitet, må vi ikke glemme bagsiden af medaljen i form af nye sikkerhedstrusler og huller i virksomhedernes forsvar, som de nye arbejdsvaner er med til at skabe. Hvis potentialet i hjemmearbejde skal være en gevinst for danske virksomheder, når det samlede regnskab engang gøres op, er det nødvendigt, at topcheferne tager deres forholdsregler for at minimere de risici, der følger med.

Her handler det bl.a. om at øge kommunikationen om gode digitale vaner i takt med stigningen i antallet af møder og data, der deles via de ansattes private netværk uden for virksomhedens beskyttende firewall. Og i fraværet af en IT-support på hjemmekontoret skal ledelsen sørge for at stille de rette ressourcer til rådighed for både medarbejdere og IT-afdelingen, så de har den rette hardware og software til at beskytte virksomheden mod hackerangreb.

Cybersikkerhed udgør et særskilt fokusområde, der fremover bør stå højt på dagsorden på direktionsgangene i både store og små organisationer. På den måde sikrer vi, at danske virksomheder kommer styrket ud af coronakrisen og fortsat kan udnytte digitaliseringens mange fordele.

Klumme: Derfor skal vi satse på flere unge cloud-talenter

Klumme: Sæt cyber-fitness på programmet i din SMV

 

 

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger