ITWatch

Klumme: Tre faktorer afgør mellemstore virksomheders teknologi-succes

Hvordan sikrer de mellemstore virksomheder, at de får succes med teknologi og udnytter mulighederne til fulde? Lasse Garby, der er landechef for Aruba Networks, giver sit bud i denne klumme.

PR/Aruba Networks
Foto: PR/Aruba Networks

Ville du blive overrasket, hvis jeg fortalte dig, at mellemstore virksomheder er længere fremme end startups og store virksomheder, når det kommer til teknologi på arbejdspladsen?

Mellemstore virksomheder bidrager med mere end 7 billioner kr. til den europæiske økonomi, står bag mere end 60 pct. af alle amerikanske jobs og driver den største andel af erhvervsinvesteringer i Latinamerika. Alligevel bliver de mellemstore virksomheder ofte ikke nævnt i de fleste digitale diskussioner.

Selvom mellemstore virksomheder ikke nødvendigvis har de største budgetter, så er de længst fremme, når det kommer til teknologi på arbejdspladsen. Det viser vores seneste rapport. Rapporten tager afsæt i en undersøgelse blandt mere end 2.700 ansatte, herunder både ledere og ikke-ledere, og konkluderer blandt andet, at:

  • 75 pct. af de mellemstore virksomheder er klar til at bruge fuld automatiseringsteknologi sammenlignet med 66 pct. af de store virksomheder
  • 63 pct. af de adspurgte medarbejdere i mellemstore virksomheder vurderer virksomhedens it som "god" eller "meget god" sammenlignet med 53 pct. af de adspurgte medarbejdere i store virksomheder
  • 49 pct. af de mellemstore virksomheder leverer cloud storage software til deres medarbejdere sammenlignet med 40 pct. af de store virksomheder

Dette er alt sammen meget positivt, ikke? Jo – hvis de mellemstore virksomheder kan holde fast i deres førende position. På nuværende tidspunkt udnytter mange mellemstore virksomheder nemlig ikke den teknologi, de investerer i, til fulde. Det har blandt andet konsekvenser for sikkerheden.

Så hvordan bliver man som virksomhed ved med at investere samtidig med, at man eliminerer de risici, der følger med?

Stærk ledelse og de rette færdigheder

Tre succesfaktorer tegner sig ret klart ud fra vores research, som mellemstore virksomheder skal have for øje, hvis de vil blive ved med at være førende, når det kommer til teknologi på arbejdspladsen.

1. Stærk ledelse: 78 pct. af de adspurgte medarbejdere i mellemstore virksomheder ønsker, at ledelsen kommunikerer klart i forhold til forandringer.

Selvom medarbejderne i mellemstore virksomheder bakker op om ny teknologi, så er de bekymrede for de konsekvenser, teknologien kan have på moralen, hvis man ikke håndterer teknologien korrekt. Ledelsen skal derfor sikre medarbejderne den rigtige støtte og vejledning undervejs ved implementeringen af ny teknologi.

2. Effektiv sikkerhed: 74 pct. af de adspurgte medarbejdere i mellemstore virksomheder har taget risici med virksomhedens data inden for det sidste år.

For at sikre fuldt udbytte af deres investeringer skal ledelsen i mellemstore virksomheder arbejde hårdere for at sikre, at deres medarbejdere opnår de rette færdigheder og demonstrerer cyber compliance. Det vil øge produktiviteten og mindske risikoen for databrud.

3. Større synlighed: Indsigt i brugere og enheder er afgørende for at skabe proaktive sikkerhedsregler, der ikke begrænser brugerne.

For at undgå restriktioner, der skader produktiviteten, skal mellemstore virksomheder anvende teknologiske løsninger til at forstå, hvilke personer og enheder, der i øjeblikket har adgang til netværket.

Begejstringen og engagementet i ny teknologi

For at imødegå og overvinde disse udfordringer giver cloud computing virksomhedsejere større netværksindsigter, som kan føre til bedre beslutninger truffet på et mere oplyst grundlag. Samtidig giver det også mellemstore virksomheder en levedygtig platform til at levere smarte, digitale arbejdspladser, der fastholder et højt produktivitetsniveau og giver den bedste oplevelse for medarbejderne.

Det er gode nyheder for mellemstore virksomheder, der allerede lægger stor vægt på cloud-løsninger. Næsten en fjerdedel (24 pct.) har investeret i cloud storage software og 39 pct. i cyber security software i løbet af de sidste 12 måneder.

Og det er det, der adskiller mellemstore virksomheder fra de øvrige – begejstringen og engagementet i ny teknologi. Fremtiden tegner lyst for mellemstore virksomheder, så længe de begynder at fokusere på den praktiske implementering af teknologien, og hvordan medarbejderne arbejder og interagerer med de nye værktøjer.

Klumme: Glem ikke det nødvendige brændstof til digitalisering

Klumme: Fem tips til et effektivt og proaktivt syn på cyber-sikkerheden

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger