ITWatch

Klumme: Glem ikke det nødvendige brændstof til digitalisering

Den helt basale tilførsel og lagring af data er et overset aspekt i udviklingen af avancerede digitale løsninger, skriver Fredrik Arveskär, regionschef for Infinidat i Norden og Benelux, i denne klumme.

PR/Infinidat
Foto: PR/Infinidat

Ligesom en bilmotor uden benzinforsynin stopper en digital løsning uden tilførsel af nødvendige data. Mange mennesker kan være trætte af bilmetaforer med hensyn til it, men sjældent er sammenligningen så klar som i dette tilfælde.

Selvfølgelig er elektricitet også nødvendigt for at bruge digitale løsninger, men adgang til data er mindst lige så vigtig en betingelse. Det samme gælder specifikt for AI, såsom maskinlæring og dataanalyse. Uden data, ingen digital transformation, ingen AI revolution og ingen faktabaseret beslutningstagning.

Databehandling er multifacetteret, med mange lag af tekniske løsninger og processer med forskellige involverede professionelle roller. Databasemodel-løsninger, dataoverførsel, dataadgang, konceptmodellering, ID-konceptsynkronisering og mere skal oprettes. Men det mest grundlæggende niveau i stakken af teknologifaktorer er ofte glemt: Lagring af data.

Forsømmelse af de tekniske aspekter ved datalagring er som at være ligeglad med sin bolig, og i stedet søge livskvalitet udelukkende ved at gå til yoga eller i motionscenter. Når du kommer hjem, venter lækkende rør og vinduer hvor det trækker. Nogle kan lide det, men sandsynligvis ikke de fleste mennesker, der bekymrer sig om deres hjem.

Organisere data

De fleste beslutningstagere er tilfredse med at forholde sig til to normalt modstridende datalagringsegenskaber: Høj ydeevne og lave omkostninger. Dem, der belønner høj ydeevne, kan vælge flash-hukommelse (SSD), som kan fungere godt, men bliver dyrt. Dem, der ønsker at sænke omkostningerne, kan vælge en simpel cloud-løsning, som kan være billig, men ofte langsom.

Forestil dig, at du kan få både høj ydeevne og lave omkostninger. Det kan man ved at satse på at opbygge smarte tekniske arkitekturer baseret på billige standard harddiske. Det viser sig, at rå ydeevne, hvor det hurtigt er muligt at skrive data og læse data fra lagermedier, ikke er det eneste, der er vigtigt, ikke engang det vigtigste.

Smart organisering af data og frem for alt smarte algoritmer, der forudsiger, hvilke data der kræves i hver situation, betyder at lavpris standard harddiske kan levere bedre ydeevne end dyre flashhukommelse til en meget lavere pris. Og smart organisation og smarte algoritmer betyder, at præstationen forbedres over tid, i modsætning til traditionelle opbevaringsløsninger, der har tendens til at tilbyde dårligere ydeevne, når flere data bliver håndteret.

På Infinidat arbejder vi med at organisere data og algoritmer til styring af data. Vi tror på, at flere mennesker vil lægge vægt på sådanne løsninger, og vi håber, at man ikke vil gå glip af muligheden for at studere de forskellige alternativer ved datalagring.

Hvad betyder det? For det første forbedrer billigere datalagring rentabiliteten for nye digitale løsninger. Eller for at sige det anderledes, bliver flere digitale løsninger mere rimelige at bygge ud fra et rentabilitetsperspektiv.

For det andet betyder bedre ydeevne ved opbevaring mindre komplekse løsninger generelt. Det giver hurtigere og billigere projekter, færre tekniske fejl og i sidste ende bedre effektivitet for færdige digitale løsninger. Dem, der bygger digitale løsninger, slipper for dyre, komplicerede og tidskrævende kompromiser.

Klumme: Fem tips til et effektivt og proaktivt syn på cyber-sikkerheden

Klumme: Kunstig intelligens skal takle hackerne i opløbet

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger