ITWatch

Firma bag software til bilbranchen går på børsen i Sverige

Danmark er valgt fra, og Sverige er valgt til, når det danske it-selskab Omnicar lader sig børsnotere.

Foto: /ritzau/Ditte Valente

Softwareselskabet Omnicar, som udvikler software til bilbranchen, er i gang med en børsnotering, og noteringen kommer til at ske på juniorbørsen Aktietorget i Stockholm i Sverige. Det skriver Børsen.

Omnicar begrunder beslutningen om at lade sig børsnotere i Sverige - og ikke i Danmark - med, at at investeringsmiljøet er mere livligt i Sverige for mindre virksomheder.

"Grunden er, at Danmark ikke har en velfungerende vækstbørs. First North i Danmark er mere eller mindre gået i stå, der er ingen noteringer eller likviditet i aktierne," siger Claus Troels Hansen, medstifter og storaktionær, til Børsen.

Med børsnoteringen vil Omnicar rejse mellem 10 og 17 mio. svenske kr., som formelt set rejses via et nystiftet svenske holdingselskab.

Omnicar blev stiftet i 2008 og bygger på en digitalløsning til bilforhandlere, hvor bilforhandlerne kan strukturere kontakten til kunderne, ligesom systemet også kan give bilforhandlere en løsning, hvor de kan beregne og sælge eksempelvis serviceaftaler.

TDC's koncerndirektør Jens Aaløse er bestyrelsesformand i Omnicar.

Mere fra ITWatch

Efter salg til kapitalfond: Nu skal forretningen tidobles

Softwareselskabet Timextender blev fornylig solgt til kapitalfond for stort trecifret millionbeløb efter i årevis at have leveret underskud på underskud. Nu skal omsætningen øges med raketfart, lyder det fra stifter og direktør Heine Krog Iversen, der reinvesterer i selskabet efter salget.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs