ITWatch

Dell løftet af PC-pandemisalg – men aktien sætter sig

Dell, den amerikanske producent af PC'ere, sætter sig onsdag med 2,0 pct., selv om koncernen med sit regnskab for tredje kvartal har overgået forventningerne. Et løft i PC-salget under pandemien betød nemlig en større omsætning end ventet.

Foto: Dell Technologies PR

Dell, som vendte tilbage på børsen i slutningen af 2018, efter at grundlæggeren Michael Dell havde afnoteret selskabet nogle år forinden, oplevede i tredje kvartal en vækst i sin omsætning på knap 3 pct. til 23,52 mia. dollar, mens 21,91 mia. dollar var ventet, ifølge Bloomberg News.

Fremgangen var skabt af en stigning i salget af computere til private på 14 pct. til 3,5 mia. dollar og til virksomheder og det offentlige på 5 pct. til 8,8 mia. dollar.

Den justerede indtjening per aktie endte på 2,03 dollar, mens der her var ventet 1,42 dollar, og mens der et år forinden var realiseret en indtjening per aktie på 1,59 dollar.

Nettoresultatet for den fortsættende forretning blev derfor på 1,71 mia. dollar mod konsensus på 1,11 mia. dollar, og driftsresultatet, EBITDA, landede i 3,23 mia. dollar, hvilket trumfede en forventning på 2,65 mia. dollar.

Med onsdagens resultater vurderer Bloomberg Intelligence, at Dell har taget et skridt mere mod at sikre sig en forbedret kreditvurdering, så koncernen kan blive løftet op til "investment grade".

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger