ITWatch

Dommer nedlægger forbud mod milliardkontrakt til Microsoft

En dommer i USA har nedlagt midlertidigt forbud mod gennemførelsen af den store cloud-kontrakt, Jedi, som Microsoft sidste år vandt hos det amerikanske forsvar foran Amazon.

Foto: Elaine Thompson/AP/Ritzau Scanpix

En dommer har nedlagt midlertidigt forbud mod gennemførelsen af den store cloud-kontrakt, Jedi, på 10 mia. dollar over ti år, som Microsoft sidste år vandt foran Amazon hos det amerikanske forsvar, Pentagon.

Det oplyser tv-stationen CNBC ifølge Bloomberg News.

Forsvarsministeriet kan således ikke arbejde videre med implementeringen af kontrakten, "indtil yderligere ordrer fra retten".

Amazon er gået til domstolene for at få kontrakten, fordi koncernen mener, at den ikke blev tildelt på et juridisk lovligt grundlag, men er blevet fravalgt på en uretfærdigt basis, fordi præsident Donald Trump anser Jeff Bezos for en "politisk fjende".

Amazon-grundlæggeren Jeff Bezos har flere gange været i ordkrig med Donald Trump, og Bezos ejer også avisen Washington Post, som har skrevet mange kritiske artikler om præsidenten.

Hos Microsoft er man naturligvis skuffet over torsdagens kendelse.

"Vi mener, at vi i sidste ende vil være i stand til at bevæge os fremad med arbejdet for at sikre os, at de folk, der tjener vort land, kan få adgang til ny teknologi, som de har et nødvendigt behov for," siger en talsmand fra Microsoft til Bloomberg News.

Efter at have ligget i plus er aktien i Microsoft vendt rundt og er faldet med 1 pct. For Amazon har bevægelsen været omvendt fra minus til plus.

Amazon bør frygte Microsoft i kampen om cloud-markedet

Amazon sagsøger Pentagon for milliardkontrakt med Microsoft

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger