ITWatch

Amazon bør frygte Microsoft i kampen om cloud-markedet

Microsoft har spist sig ind på markedet for cloud-services, hvor Amazon ellers har været førende de seneste år, vurderer analytiker hos finanshuset Wedbus. Derfor skal Amazon være på vagt.

Foto: STEVE MARCUS/REUTERS / X00642

Verdens største udbyder af cloud-services er Amazon med "Amazon Web Services" (AWS), men de senere år har blandt andet Microsoft, som er nummer to på markedet, spist sig ind på Amazons tidligere enemærker.

Og den globale leder på området bør frygte den trussel, som Microsofts Azure Express (Azure) udgør, skriver Yahoo! Finance.

"Erhvervskunder og partnere, som vi har talt med de seneste uger, indikerer en klar accelerering af større og mere strategiske cloud-aftaler, hvor Redmond er i førersædet til at vinde majoriteten af næste fase af cloud-udrulninger foran Amazon og Bezos," skriver Dan Ives, teknologianalytiker i finanshuset Wedbus.

Bezos er en henvisning til Jeff Bezos, som er topchef i og grundlægger af Amazon, mens "Redmond" er en reference til den by i delstaten Washington, hvor Microsoft har hovedsæde.

I forvejen oplever Azure højere vækstrater end AWS. I det seneste kvartal voksede Azure med 59 pct. mod AWS' 35 pct., skriver Yahoo! Finance, samtidig med at Microsoft annoncerede en række større kundeaftaler med blandt andet apotekerkæden Walgreen Boots Alliance, købmandskæden Kroger og oliekæmpen Exxon Mobil.

Sidste efterår led Amazon også den tort at tabe et stort udbud, JEDI, hos de amerikanske forsvarsminsterium, Pentagon, på samlet 10 mia. dollar over ti år til netop Microsoft. Selv om Amazon har lagt sag an mod regeringen for uretmæssigt at have forfordelt selskabet.

"Vi mener fortsat, at bølgeeffekten af Microsofts bemærkelsesværdige sejr i JEDI-udbuddet, annonceret af forsvarsministeriet i oktober, vil blive mærket i årevis fremover både i forhold til det offentlige og i forhold til private virksomheder, og det indikerer et skelsættende øjeblik i cloud-krigen mellem de to kæmper," vurderer Ives.

Wedbush' analytiker ser JEDI som eksempel på, hvordan en lang række andre statslige udbud, som er undervejs, vil udspille sig:

"Amazon vandt tydeligvis den første fase af cloud-udrulningen, men denne næste fase vil blive domineret af Redmond, der vil vinde markedsandele og betydeligt indsnævre forskellen over de kommende år."

AWS indgår samarbejde med Verizon om cloud-service gennem 5G-netværk

Britisk olieselskab skal levere energi til Amazon i Europa

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger