ITWatch

Apple kan nå 2000 mia. dollar i 2021

Amerikanske Apple kan nå en markedsværdi på 2000 mia. dollar i 2021, vurderer analytiker fra finanshuset Wedbush, der dog også er den mest optimistiske på koncernes vegne, skriver Bloomberg.

Foto: MIKE SEGAR/REUTERS / X90033

Wall Streets mest optimistiske Apple-analytiker vurderer, at æblekoncernen kan nå hele 2000 mia. dollar – eller 2 billioner dollar – i markedsværdi inden udgangen af 2021.

Det skriver Bloomberg News.

Det er den anerkendte teknologianalytiker Dan Ives fra finanshuset Wedbush, som efter et gyldent år for Apple i 2019, hvor aktien steg 86 pct., ser rum til yderligere opgang, fordi ikke alle de gode nyheder er indregnet i kursen endnu.

Wedbush spår nemlig, at Apple i næste uge med sit kvartalsregnskab vil slå markedets forventninger. Desuden ses Apple at få en "super-salgscyklus" for iPhonen i den kommende tid, da udrulningen af 5G vil betyde, at mange flere iPhone-ejere vil skifte en af de gamle modeller ud. Og det vil være en "stor vækstkatalysator" både i USA og Kina, påpeges det.

Dan Ives har sat et nyt kursmål med 25 pct. potentiale for Apples aktie i 400 dollar. Det skal sammenlignes med rekordniveauet i 320,09 dollar - efter et plus på 0,3 pct. - i fredagens negative marked.

Kursmålet er samtidig det højeste på Wall Street, hvor gennemsnittet ifølge Bloomberg News lyder på 300,78 dollar. Det peger reelt på et negativt potentiale på 5-6 pct. i forhold til fredagens kurs, men noget tyder på, at analytikerne har svært ved at følge med, da 27 ud af 48 finanshuse alligevel har en positiv anbefaling af aktien.

Mindst 15 finanshuse har i år løftet deres kursmål på æbleaktien i år, skriver Bloomberg News.

For to uger siden var teknologianalytiker Genem Munster fra Loup Ventures også ude og tale om, at Apple skal prissættes mere som andre store teknologiselskaber frem for som et rent hardware-selskab. En kurs i forhold til indtjeningen til Apple svarende til Microsofts vil også sende aktien tættere mod 2 billioner dollar i værdi.

Apples aktie er i år steget med 8,7 pct., og aktien har en markedsværdi på cirka 1400 mia. dollar.

Netflix oplever stærk international kundevækst – men er presset i USA

Hvad betyder Googles dødsstød til cookies egentlig?

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger