ITWatch

Efterretningstjeneste kalder dialog med TDC om 5G-leverandør for "god og konstruktiv"

TDC's fravalg af Huawei til fordel for Ericsson i forbindelse med udrulning af 5G i Danmark er ikke sket på opfordring af Forsvarets Efterretningstjeneste, lyder det.

Foto: Ditte Lysgaard Holm/Polfoto/Arkiv

Selvom både politikere og Center for Cybersikkerhed (CFCS) under Forsvarets Efterretningstjeneste har udtrykt bekymring for brugen af Huawei som leverandør af 5G i Danmark, afviser CFCS, at man har ydet rådgivning til TDC med henblik på at få teleselskabet til at fravælge den kinesiske leverandør. Det skriver Finans.

Udtalelsen fra CFCS kommer i kølvandet på, at det mandag kom frem, at TDC har droppet Huawei til fordel for Ericsson i forbindelse med udrulningen af 5G. Tirsdag kommenterede flere forskere, at beslutningen kunne være et resultat af politisk pres.

I en skriftlig udtalelse onsdag, oplyser Thomas Lund-Sørensen, chef for CFCS, til Finans, at "den sikkerhedsmæssige rådgivning, som CFCS har ydet TDC i henhold til lovgivningen, har været rutinepræget og ikke af en karakter, der kunne udelukke en eller flere fra at levere et 5G-netværk."

Han oplyser desuden, at rådgivningen har været baseret på oplysninger fra TDC, ligesom der har været en "god og konstruktiv dialog", skriver Finans.

Konkurrent om TDC's landsdækkende 5G-planer: Det er et marketingsstatement

Forskere: Frygten for 5G er uvidenskabelig

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger