ITWatch

Gevinster fra sundhedsplatformen udebliver

De økonomiske gevinster fra sundhedsplatformen har ikke vist sig i form af de forventede millionbesparelser, skriver DR.

Foto: ANDREASEN CARSTEN, Jyllands-Posten

I år forventede Region Hovedstaden gevinster på mellem 45 og 100 millioner kroner på implementeringen af Sundhedsplatformen, men besparelserne udebliver.

Det skriver DR.

Tirsdag blev der så afholdt ekstraordinært møde i forretningsudvalget, hvor økonomien blev vendt og hvor man kunne konstatere, at man ikke når de ventede besparelser og her hedder det, at det ser bedre ud næste år.

"Administrationen har fremlagt beregninger for os, som giver gevinst næste år på omkring 100 millioner kroner," siger Martin Geertsen fra Venstre til DR P4 København.

Det har været sværere at indføre de store nye it-systemer, som danner grundlag for Sundhedsplatformen. Regionsdirektør i Region Hovedstaden, Hjalte Aaberg siger, at "det har været mere bøvlet end vi havde regnet med."

Sundhedsplatformen er indtil videre blevet indført på alle Region Hovedstadens hospitaler.

Intet belæg for milliardbesparelser med Sundhedsplatformen 

Konsulentrapport bag sundhedsplatformen blev fire gange dyrere 

Mere fra ITWatch

Ny direktør vil ikke have ret bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs