ITWatch

Jyske Bank: Sælg it-aktier og køb aktier i cyklisk forbrug

It-sektoren har leveret klart bedst på aktiemarkederne i 2017, men nu er det tid til at placere pengene andre steder, lyder Jyske Banks anbefaling til investorer.

Foto: PR/Jyske Bank

En start på 2017, der allerede har givet historisk store afkast på aktiemarkederne, får Jyske Bank til at frygte en eventuel sommerpause og opfordrer til, man skiller sig af med sine aktier i it-sektoren og formøbler kapitalen i cykliske forbrugsaktier.

Det skriver Jyske Bank i en aktieanalyse.

Banken peger på, at it-sektoren har leveret et "formidabelt" afkast på 20 pct. i år.

"Vi har haft anbefalingen "overvægt" af it-aktier siden efteråret 2015, men mener, at det efter kursspurten - klart bedste sektor i 2017 indtil nu - er tid til gevinsthjemtagning. It-sektoren vil vi givetvis besøge igen på et senere tidspunkt, da den strukturelle udvikling i retning af mere digitalisering fortsat er til stede," skriver Jyske Bank.

"Vi anbefaler, at man anvender midlerne til at øge eksponeringen til cyklisk forbrug, som vi hæver til anbefalingen "overvægt". Analytikerne forventer tocifret indtjeningsvækst i cyklisk forbrug i både 2017 og 2018," skriver Jyske Bank.

Venter sommerpause på aktiemarkeder

Jyske Bank ser desuden flere signaler på, at aktiemarkederne snart går på sommerferie.

Herunder amerikanske nøgletal, der har skuffet siden april, og Kina lider under et værre bilsalg og færre nystartede projekter, fald i råvarepriser, nervøsitet over et euroskeptisk italiensk valg og det faktum, at det bliver sværere at gentage tocifrede vækstrater i årets anden regnskabssæson, da sammenligningsgrundlaget er stærkere end det svage første kvartal i 2016.

"Og så har vi endda antaget, at truslen om en rigsretssag om Trumps indblanding i Rusland-undersøgelsen fordamper," skriver Jyske Bank.

/ritzau/FINANS

Teknologiaktierne gør comeback efter store fald 

Usikkerhed i it-segmentet kan være afløst af optimisme 

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs