ITWatch

Teknologiaktierne gør comeback efter store fald

Teknologiaktierne fortsætter i vejret på de europæiske aktiemarkeder onsdag som en modreaktion på de markante fald i sektoren fra ugens start.

Foto: /ritzau/AP/Richard Dew/

Det europæiske Stoxx-indeks for teknologisektoren stiger med 1,3 pct. og klarer sig bedst af samtlige brancher. Overordnet stiger også Stoxx Europa 600-indekset med 0,6 pct. efter en tilsvarende fremgang tirsdag, men et dyk mandag på 1 pct.

Fremgangen kommer i et marked, der uden tvivl ser frem mod den amerikanske centralbanks rentemøde onsdag aften, men tydeligvis ikke lader sig mærke af den usikkerhed, der altid følger med inden en sådan begivenhed.

Et stort flertal af økonomer venter ifølge Bloomberg en renteforhøjelse på 25 basispoint på mødet, mens der vanen tro er usikkerhed om udsigterne på den lidt længere bane.

Højdespringeren blandt de største europæiske aktier er tidligt onsdag eftermiddag den svenske teknologivirksomhed Hexagon, der laver metrologi- og fremstillingsløsninger til industrien.

Aktien stiger hele 13 pct., efter at Wall Street Journal tirsdag aften rapporterede, at Hexagon har ført drøftelser om et salg af virksomheden til en amerikansk eller europæisk konkurrent for omkring 20 mia. dollar. Prisen er ifølge nyhedsbureauet Direkt 28 pct. højere, end Hexagon var værdisat til på børsen baseret på tirsdagens lukkekurs.

Blandt fokusaktierne onsdag er også den svenske medicovirksomhed Getinge, der falder mest i Europa Stoxx 600-regi. Aktien ligger 5 pct. nede efter at have annonceret en forestående kapitalforhøjelse på 4 mia. svenske kr. Pengene skal bruges til at reducere selskabets gæld og sikre større handlefrihed.

/ritzau/FINANS

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs