ITWatch

Rygter om Apple-soloridt barberer i aktiekurs

Rygtebørsen koster nu på fondsbørsen for den britiske Apple-leverandør, Dialog Semiconductor. Aktiekursen for den britiske chipproducent er raslet ned efter forlydender om, at Apple vil lave sin egen strømstyringschip.

Foto: Mark Lennihan/AP/POLFOTO/arkiv

Rygter om, at Apple vil gå solo og udvikle sin egen strømstyringschip, der kan erstatte Dialog Semiconductors chip, har kostet den britiske chipproducent 33 pct. på aktiekursen. Det skriver Bloomberg News.

Sagen er et klassisk eksempel på risikoen ved, at en enkelt kunde kan udgøre for stor en del af en virksomheds omsætning. Apple udgør 74 pct. af Dialog Semiconductors omsætning ifølge Bloomberg News.

Kursfaldet er udløst på baggrund af en rapport fra finanshuset Bankhaus Lampe, der har givet aktien en salgsanbefaling på grund af angiveligt stærke beviser på, at Apple er ved at gå solo og udvikle sin egen strømstyringschip.

Beviserne er angiveligt Apples store interesse for ingeniører med speciale i strømstyringschips over det seneste år, og Bankhaus Lampe skriver med henvisning til unavngivne kilder, at op mod 80 ingeniører arbejder på en chip, der kan blive placeret i iPhones fra starten af 2019.

/ritzau/FINANS

Mere fra ITWatch

Det "skræmmende" spionvåben Pegasus får Folketinget til at øge beskyttelsen

Fremmede magter har overvåget telefonerne hos toppolitikere og magtkritiske journalister ud over Europa. I Danmark advarer PET om, at ”visse politikere og embedsmænd er prioriterede mål” for aflytning, og Folketinget vil nu beskytte danske politikere mod et bestemt overvågningsprogram. Europa-Parlamentet er allerede gået i gang.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs